H2 Vaativa kuntoutus

Osasto H2 on vaativan kuntoutuksen yksikkö. Hoidamme sinua, jos toimintakykysi on alentunut esim. sairauden vuoksi tai muusta syystä. Aivovammapotilaat muodostavat suurimman potilasryhmän.

Vaativa kuntoutus tarkoittaa, että sinulla on vaativampi kuntoutuksen tarve. Vaativaan kuntoutukseen vaaditaan aina lääkärin lähete ja kuntoutusjakson pituus vaihtelee tarpeen mukaan.

Voimme ottaa vastaan potilaita myös sairauden varhaisessa vaiheessa, sillä meillä on ympärivuorokautiset laboratorio-, röntgen- ja lääkäripalvelut.

Geriatrinen kuntoutus on osa toimintaamme ja suunniteltu ikäihmisille. Geriatrisessa kuntoutuksessa sinulla on potilaana lyhyempi hoitojakso, 1 - 2 viikkoa. Tulet potilaaksemme tavallisesti lääkärin tai muun terveydenhuollon henkilöstön lähetteellä.

Osasto palvelee koko sairaanhoitopiiriä sekä lähikuntia, jotka kuuluvat muihin sairaanhoitopiireihin.

Parannamme ja lisäämme kykyäsi omatoimisuuteen ja hyvinvointiin. Työskentelemme kahdessa tiimissä ja pyrimme mahdollisimman yksilölliseen hoitoon. Tiimi kostuu lääkäreistä, fysioterapeuteista, toimintaterapeuteista, puheterapeutista, psykologista, sosiaalityöntekijästä, sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Tiimit on jaettu vaativaan kuntoutukseen ja geriatriseen kuntoutukseen.

Tarvittaessa konsultoimme muita erikoisaloja. Käytössämme on mm. ravitsemusterapeutti, lymfaterapeutti, diabeteshoitaja sekä lääkäreitä muilta erikoisaloilta.

Käymme yhdessä läpi tilanteen ja arvioimme terveydentilasi, lääkityksen, liikuntakykysi, apuvälineiden tarpeesi ym. Saat henkilökohtaisen viikkosuunnitelman, johon on merkitty koko viikon ohjelma. Osastolla painotetaan aktiivista arkea ja mahdollisimman hyvän toimintakyvyn saavuttamista.

Meillä on kaikille soveltuvaa ryhmäliikuntaa päivittäin. Yksilöllistä harjoittelua annetaan tarvittaessa. Sosiaalinen yhdessäolo on myös tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Meillä on yhteinen ruokasali, jossa myös pidämme keskusteluryhmiä, järjestämme iltaohjelmaa, hartaushetkiä, luemme lehtiä, kuuntelemme musiikkia tai katselemme TV:tä. 

Omaisesi ovat tervetulleita osallistumaan ja toimimaan hoidossa mahdollisuuksien mukaan. Lue lisää sivulta Sinulle läheinen.

Järjestämme hoitojakson aikana säännöllisesti tapaamisia sinun ja omaistesi sekä mahdollisesti muiden hoidostasi vastaavien henkilöiden kanssa. Pyrimme siihen, että kotiuttaminen tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti. Lue lisää sinun, omaistesi ja hoitohenkilökunnan välisestä yhteistyöstä.

Kotiutuessasi saat mukaasi yksilöllisen harjoitteluohjelman.

Vierailut

Osastollamme ei ole erityisiä vierailuaikoja, mutta vierailuja toivotaan mieluiten klo 13 - 19 välisenä aikana.
Lue lisää sivulta Vierailijat.

Laatu

Kokenut ja osaava henkilökunta antaa kuntoutusta osastolla.

Ammattiosaamista ylläpidetään ja kehitetään henkilökunnan säännöllisillä koulutuksilla. Tavoitteena on lisätä kuntoutuksen kiinnostusta ja osaamista. 

Esite

Maksu

Laskutamme hoitopäivämaksun osastollamme vietetystä jaksosta.

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 25.01.2021