Kipukuntoutus

Malmin kipukuntoutus on osasto, jolla selvittelemme tuki- ja liikuntaelinten pitkäaikaisia kiputiloja. Yksikkö on osa Fysiatrian yksikköä ja tekee yhteistyötä Kuntoutustutkimusyksikön ja Fysiatrian poliklinikan kanssa. 

Kipu on yleisin sairaanhoitoon hakeutumisen syy. Kipu aiheuttaa suuria muutoksia ajattelumalleihimme, käyttäytymiseemme ja tunne-elämäämme.

Kun olet potilaana osastollamme, laadimme sinulle yhdessä kanssasi hoitosuunnitelman.

Kuntoutusohjelman perustana on kokonaisvaltainen näkemys ihmisestä, johon vaikuttavat sekä fyysiset, sosiaaliset että psykologiset tekijät.

Yksilöllisen kuntoutusohjelman lähtökohtana ovat henkilökohtaiset ongelmasi, voimavarasi ja tahtosi muutokseen. Kuntoutusohjelman perustana on "usko ihmisen kykyyn kantaa vastuu omasta terveydestään". Päätavoitteena on toimintakyvyn ja tyytyväisyyden, elämänlaadun palauttaminen yhdessä.

 

Miten pääset potilaaksi?

Tulet meille työterveyslääkärin, yleislääkärin tai erikoislääkärin lähetteellä.

Lähete koskee usein pitkäaikaisen kivun selvittelyä ja käsittelyä, työkyvyn arviointia sekä kuntoutustarpeen ja -potentiaalin selvittelyä.

 

Täällä työskentelevät

Kuntoutuksemme lähtökohtana on kokenut tiimi, joka suunnittelee ja toteuttaa yhdessä sinun kanssasi kuntoutusohjelmasi ja tukee sinua kuntoutuksessasi. Tiimimme koostuu fysiatrista (kuntoutuslääkäri), psykologista, sosiaaliohjaajasta, sairaanhoitajista, fysioterapeutista ja kuntohoitajasta.

Lisäksi terveydenhoitajasi tai fysioterapeuttisi terveyskeskuksessa ovat tärkeitä tukihenkilöitä, jotka neuvovat sinua terveytesi hoidossa.

Esite

Lomake

Maksut

Kuntoutusselvityksestä ja kuntoutusjaksosta laskutamme lääkinnällisen kuntoutuksen maksun.

Linkit

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 11.01.2021