Uudenkaarlepyyn hoito-osasto

Uudenkaarlepyyn hoito-osasto on yleislääketieteen osasto sinua varten, joka tarvitset lyhytaikaista sairaalahoitoa tai intervallihoitoa. Osastollamme voi myös olla pitkäaikaispotilaita.

Missä osasto sijaitsee?

Osasto sijaitsee Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskuksen yhteydessä ja meillä on 21 potilaspaikkaa. Osaston pääsisäänkäynti on Pankkikadun puolella. Vierailuaikamme ovat klo 14-15 ja 18-19.

Millaiset tilat osastolla on?

Kaikki potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita ja niissä on oma wc ja televisio. Joissakin on myös oma suihku. Osasto-oleskelun aikana voit joutua välillä vaihtamaan huonetta. Käytät osaston vaatteita ja myös lääkkeet saat meiltä. Ota mukaasi vain omat hygieniavälineet ja henkilökohtaiset apuvälineet (nimikoidut).

Ketä osastolla hoidetaan?

Osastolla tuemme ikääntyneitä äkillisessä sairaudessa, leikkauksen tai aivoverenkiertohäiriön (stroke) jälkeisessä kuntoutuksessa, lääkityksen tarkistamisessa, palliatiivisessa hoidossa, intervallihoidossa ym. Osastolla on myös ikääntyneitä, jotka odottavat jatkopaikkaa muuhun asumisyksikköön.

Mitä menetelmiä osastolla käytetään?

Käytämme kuntouttavaa ja aktivoivaa työotetta, joka tukee yksilöllisiä kykyjäsi. Fysioterapiahenkilöstö käy osastollamme arkipäivisin. Kaikilla potilailla on yksilöllinen hoitosuunnitelma ja lääkäri kiertää osastolla säännöllisesti. 

Miten pääsen intervallijaksolle?

Päästäksesi intervallijaksolle Uudenkaarlepyyn hoito-osastolle sinun tai omaistesi on täytettävä hakemuslomake "Asumisen ja intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään SAS-ryhmälle, joka tekee kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perusteena käytämme "Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä" luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Maksut

Lyhytaikaisesta hoidosta sekä intervallihoidosta laskutamme vuorokausimaksun. Pitkäaikaisasumisesta laskutamme hoitopäivämaksun.

Lisätietoa

Kuva Uudenkaarlepyyn hoito-osaston sisäänkäynnistä

Sisäänkäynti

Viimeksi muokattu 11.01.2021