Päivä- ja kotisairaala

Koronavirus

Päivä- ja kotisairalan potilaana saat lääkehoitoa erilaisissa pitkäaikaisissa ja lyhytaikaisissa sairauksissa.

Siirryt potilaaksemme joko päivystyksestä, sairaalan osastolta tai erikoissairaanhoidon lääkärin vastaanotolta. Kotisairaalassa voimme jatkaa osastolla jo aloitettua hoitoa, näin pääset kotiutumaan aiemmin.

Yksikkömme sijaitsee sairaalan B-rakennuksessa, sisäänkäynti B, 2. kerros.

Hoito tapahtuu aina lääkärin ohjauksessa.

Päiväsairaala

Hoidamme potilaita, jotka tarvitsevat lääkehoitoa suonensisäisesti tai pistoksina. Jos sairautesi ei vaadi pysyvää sairaalahoitoa, voimme antaa lääkehoitosi päiväsairaalassa. Olet mahdollisesti ennen sitä ollut potilaana osastolla tai tavannut lääkärin esimerkiksi sisätautien poliklinikalla.

Tavallisimpia hoitoja ovat mm. reumasairauksien ja suolistotulehdussairauksien biologiset lääkehoidot, solunsalpaajahoidot, raudanpuutetilojen infuusiot ja punasolujen poisto (venesektio).

Päiväsairala on auki arkisin klo 7:30 - 15:30.

Kotisairaala

Kotisairaalassa sinua voidaan hoitaa potilaana kotona tai asumisyksikössä sairaalan sijaan. Sinut voidaan kirjata ulos osastolta aikaisemmin ja hoitoa voidaan jatkaa kotona.

Hoito kotisairaalassa edellyttää, että olet halukas siirtymään kotisairaalan potilaaksi. Yleiskunnon/toimintakyvyn tulee olla niin hyvä, että selviydyt kotona kotisairaalan käyntien välillä.

Tavallisimpia hoitoja ovat mm. infektioiden hoito suonensisäisillä antibiooteilla, eristyspotilaiden hoito kotona (infektioherkät potilaat) ja palliatiiviset hoidot (oireenmukainen hoito).

Kotikäynnillään sairaanhoitaja voi myös ottaa tarvittavat verikokeet ja konsultoida lääkäriä vastauksista.

Kotisairaala ottaa uusia potilaita klo 8 - 20 välisenä aikana. 

Lisätietoa ikääntyneiden kotihoidon palveluista

Maksut

Laskutamme maksun palveluistamme.

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 07.12.2020