Dialyysi

Koronavirus

Mikä on dialyysi?

Tulet osastollemme, jos sairastat munuaisten vajaatoimintaa ja vertasi täytyy puhdistaa keinotekoisen munuaisen kautta = dialyysihoito.

Dialyysi aloitetaan lääkärin seurattua munuaisarvojasi poliklinikallamme tai keskussairaalassa. Arvosi ollessa korkeat aloitetaan dialyysihoito munuaistautien erikoislääkärin määräyksestä. Joskus hoito on aloitettava akuuttitilanteessa.

Dialyysihoidon aikana veri puhdistetaan kuona-aineista ja ylimääräisestä nesteestä, joita munuaiset eivät pysty itse suodattamaan pois. Hoito suoritetaan yleensä 3 päivänä viikossa, 4 - 5 tunnin ajan. Voit istua tuolissa tai maata sängyllä hoidon aikana. Samalla voit katsoa tv:tä tai kuunnella radiota. Halutessasi voit tuoda omia kirjoja tai tietokoneen mukanasi. Sinua varten on myös sanomalehtiä. Hoidon aikana tarjotaan lämmin ateria.

Missä osasto sijaitsee?

Osastomme sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa, lähellä terveyskeskusta. Dialyysi on avoinna maanantaista lauantaihin klo 7.30 - 15. Tavoitat meidät numerosta 06 786 2239.

Ketä osastolla työskentelee?

Työntekijämme ovat sairaanhoitajia. Meillä on mahdollisuus päivittäiseen lääkärikontaktiin. Munuaistautien erikoislääkäri käy osastolla joka kolmas kuukausi ja käy läpi terveydentilasi.

Otamme sinut vastaan mikäli tulet Pietarsaaren kaupungin yhteistoiminta-alueelta, mutta olet tervetullut myös muusta kunnasta sopimuksen mukaan.

Voimme hoitaa myös dialyysin tarpeessa olevia lapsipotilaita.

Maksut

Laskutamme maksun dialyysikäynneistäsi.

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 30.11.2020