Fysiatrian poliklinikka

Koronavirus

Fysiatrian poliklinikalla fysiatri (kuntoutuslääkäri) tutkii, hoitaa ja kuntouttaa potilaita, jotka kärsivät erilaisista tuki- ja liikuntaelinten sairauksista ja vaurioista, mukaan lukien hermorakenteiden toimintahäiriöt ja selkäytimen jälkivauriot. Fysiatri vastaa myös aivovaurioiden jälkeisestä kuntoutuksesta yhdessä neurologin kanssa.

Fysiatrian poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka. Poliklinikka on osa Fysiatrian yksikköä ja tekee yhteistyötä Kipukuntoutuksen ja Kuntoutustutkimusyksikön kanssa. 

Hoidon ja kuntoutuksen tärkein tavoite on mahdollisimman hyvän toimintakyvyn ja elämän osallisuuden palauttaminen.

Miten fysiatri tutkii?

Diagnostiikan perustana on yhdessä kanssasi tehtävä haastattelu oireistasi, toimintakykysi manuaalinen tutkimus ja aikaisempien radiologisten tutkimusten analysointi. Kliinistä/lääketieteellistä selvittelyä on toisinaan täydennettävä röntgentutkimuksella, TT:llä, MRI:llä tai ENMG:llä.

Fysiatri muodostaa kokonaiskuvan tilanteestasi ja siitä, miten se mahdollisesti vaikuttaa toiminnallisuuteesi ja osallisuuteesi. Fysiatri laatii kanssasi hoito- ja kuntoutussuunnitelman.

Minkälaista hoitoa ja kuntoutusta saat?

Hoito ja kuntoutus voivat sisältää kaikkea, mikä voi parantaa toiminnallisuuttasi. Yhteistyö muiden erikoisalojen, kuten neurologian, reumatologian, kirurgian, ortopedian, anestesian, sisätautien, työterveyshuollon ja yleislääketieteen kanssa on tärkeää. Kuntoutuksessa fysiatri tekee yhteistyötä fysioterapeuttien, toimintaterapeuttien, psykologien, sairaanhoitajien ja sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Miten pääset potilaaksi?

Voit tulla meille työterveyslääkärin, yleislääkärin tai erikoislääkärin lähetteellä.

Lähettämisen syynä on yleensä pitkäaikaisen kivun selvittely, työkyvyn arviointi ja kuntoutus.

Saatuamme lähetteesi asetamme sen jonoon ja lähetämme sinulle tiedotteen jonotilanteesta ja arvioidusta odotusajasta. Kun on sinun vuorosi, kutsumme sinut kirjeitse poliklinikalle.

Fysiatrian poliklinikka tekee tiivistä yhteistyötä kipukuntoutustiimin kanssa ja toisinaan arvioimme lähetteen perusteella, että tilannetta on tarpeen arvioida laajemmin. Silloin asetamme lähetteen jonoon tiimissä tehtävää kuntoutusselvitystä varten. Tämä kuntoutus kestää yleensä kolme päivää.

Esite

Maksut

Laskutamme poliklinikkamaksun käynneistäsi fysiatrian poliklinikalla.

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 11.01.2021