Naistentautien ja äitiyspoliklinikka

Koronavirus

Naistentautien ja äitiyspoliklinikan potilaaksi voit tulla terveyskeskuksen tai yksityislääkärin lähetteellä.

Poliklinikkamme toimii ajanvarauksella, ja lähetteesi saatuamme kutsumme sinut poliklinikalle kirjeitse tai puhelimitse. Poliklinikka on auki maanantaista perjantaihin.

Mistä saan lähetteen?

Äitiyspoliklinikalle voit saada lähetteen äitiysneuvolasta, jos raskauden seuranta vaatii erikoislääkärin hoitoa. Käynnin syynä voivat olla mm. lasketun ajan arvioiminen, ultraäänitutkimus sekä erilaiset raskauteen liittyvät ongelmat, kuten kohonnut verenpaine, sikiön kasvuongelmat, koholla olevat sokerirasitusarvot ym. Tarvittaessa lähetämme sinut edelleen synnytyssairaalaan.

Mitä naistentautien poliklinikalla hoidetaan?

Naistentautien poliklinikalla hoidetaan erilaisia gynekologisia ongelmia, esim. vuoto- ja hormonihäiriöitä, gynekologisia infektioita, pidätyskyvyttömyyttä (virtsankarkailu), lantion alueen kiputiloja sekä alkuraskauden ongelmia. Lisäksi vastaamme gynekologisia syöpiä sairastavien tutkimuksista, hoidosta ja seurannasta.

Gynekologiseen toimenpiteeseen kantaa otettaessa asetamme sinut toimenpidepoliklinikkajonoon tai lähetämme sinut toiseen sairaalaan.

Ehkäisy

Naistentautien poliklinikka tekee yhteistyötä ehkäisyneuvolan kanssa, ja huolehdimme kierukoiden ja ehkäisykapseleiden asettamisesta. Aika varataan ehkäisyneuvolan kautta.

Jos sinulla on kysyttävää lähetteestäsi, haluat muuttaa sinulle varattua aikaa, tarvitset neuvoja tai sinulla on muuta kysyttävää, voit ottaa yhteyden poliklinikan kätilöihin puhelinaikana arkisin klo 8:15 - 9, puh. (06) 786 2443.

Linkit

Maksut

Laskutamme poliklinikkamaksun käynneistäsi gynekologian poliklinikalla. Osa raskaudenaikaisista ultraäänitutkimuksista on maksuttomia.

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 04.12.2020