Silmä- ja korvapoliklinikat + kuuloasema

Koronavirus

Pikalinkit: Silmäpoliklinikka Korvapoliklinikka  Kuuloasema Maksut Lisätietoa


 

Silmäpoliklinikka

Silmäpoliklinikka on tarkoitettu sinulle, joka olet saanut lähetteen silmälääkärin tai silmähoitajan tekemään tutkimukseen.

Poliklinikallamme hoidetaan aikuisia potilaita.

Silmäpoliklinikalla työskentelee yksi silmälääkäri (osa-aikaisesti) ja yksi silmähoitaja. Silmälääkäri tutkii ja hoitaa mm. potilaita, joiden näkö on heikentynyt tai jotka kärsivät karsastuksesta, silmänpainetaudista tai kaihista. Poliklinikalla voimme huolehtia myös sinusta, joka tarvitset vähäisiä silmän/silmän alueen polikliinisiä toimenpiteitä.

Silmähoitajalla on oma vastaanotto ja hän tekee mm. silmäpohjakuvauksia, näkökenttätutkimuksia ja silmänpainemittauksia.

Silmäpoliklinikalle tulet myös harmaakaihileikkausta (cataract) edeltävään arviointiin. Yhteistyössä toimenpidepoliklinikan kanssa tutkimme sinut ja huolehdimme sinusta ennen kaihileikkausta ja sen jälkeen. Itse leikkaus tehdään toimenpidepoliklinikalla.

Saatuamme lähetteesi sijoitamme sinut silmähoitajan/silmälääkärin jonoon. Kutsumme sinut poliklinikkakäynnille sitä mukaa kuin aikoja on, lääkärin hoitoarviointi huomioon ottaen. Odotusaika poliklinikalle voi olla kiireettömissä tapauksissa useita kuukausia.

Jos sinulla on kysyttävää odotusajoista tai lähetteestä tai jos haluat peruuttaa käyntiaikasi tai muuttaa sitä, voit ottaa yhteyden sihteeriin puhelinaikana maanantaista – perjantaihin klo 10 – 10:30, puh. (06) 786 2021. Hoitoasioissa voit ottaa yhteyden silmähoitajaan maanantaista – torstaihin klo 8 - 9, puh. (06) 786 2235.

Silmäpoliklinikka on avoinna joka arkipäivä.


 

Korvapoliklinikka

Korvapoliklinikalle tulet, jos sinulla on korva-, nenä- tai kurkkuongelmia.

Korvapoliklinikkakäyntiä varten tarvitset lääkärin lähetteen. Poliklinikkamme hoitaa kaikenikäisiä potilaita. Korvapoliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, ja potilaana saat kutsun käyntiä varten. Saatuasi lähetteen poliklinikalle lähetämme sinulle kutsukirjeen poliklinikalle tai arvion odotusajasta (jono).

Korvapoliklinikalla teemme erilaisia tutkimuksia ja pieniä toimenpiteitä, mm. nenän ja kurkun kameratutkimuksia (fiberoskopia), putkien asennuksia sivuonteloiden huuhtelua varten tai tärykalvon putkien asennuksia aikuisille. Korvapoliklinikan toimintaan kuuluvat myös pienet, paikallispuudutuksessa tehtävät kirurgiset toimenpiteet.

Erityistutkimuksia, esim. kuulotestejä ja kuulolaitteiden sovittamista varten järjestetään lähete ja maksusitoumus muihin hoitolaitoksiin.

Korvapoliklinikalla on toistaiseksi vastaanotto ainoastaan torstaisin.

Hoitoasioissa voit ottaa yhteyden sairaanhoitajaan puhelinaikana torstaisin klo 8 – 9, puh. (06) 786 1801 tai 786 2237. Lähetetiedusteluissa ja ajanvarausasioissa voit ottaa yhteyden sihteeriin puhelinaikana klo 9:30 - 10:30, puh. (06) 786 2280. 

Kuuloasema

Vaasan keskusairaalan kuuloasema ottaa vastaan asiakkaita sosiaali- ja terveysviraston sairaalarakennuksen 4. kerroksessa. Ajanvaraus maanantaisin klo 8 - 10 numerosta 040 540 5963. Kuulontutkija suorittaa kuulontutkimuksia sekä sovittaa, säätää ja puhdistaa kuulokojeita. Jos sinulla on jo kuulokoje, voit varata ajan ilman lähetettä. Finfonic järjestää yhteistyössä Vaasan keskussairaalan kanssa kaksi kertaa kuukaudessa huoltopäivän ilman ajanvarausta. Kuulontutkija konsultoi tarvittaessa lääkäriä. Olet oikeutettu uuteen kuulokojeeseen joka viides vuosi. Et saa erillistä kutsua, vaan otat yhteyden itse.

Käynnit kuuloasemalla ovat maksuttomia, jos sinulla on sairaanhoitopiirin kautta määrätty kuulokoje. Myös kuulokoje on maksuton. Maksat itse paristot ja mahdolliset varaosat.

Jos sinulla ei vielä ole kuulokojetta, mutta saatat olla sen tarpeessa, ota yhteys puhelinneuvontaan tarkastuksen järjestämistä varten. Tarvittaessa terveyskeskuslääkäri lähettää sinut Vaasan keskussairaalaan, jossa selvitetään kuulokojeen tarve.


 

 

Maksut

Maksut

Laskutamme poliklinikkamaksun käynneistäsi silmä- tai korvapoliklinikalla. Kouluiässä olevan lapsen ensimmäinen silmäpoliklinikkakäynti on maksuton. 

Käynnit kuuloasemalla ovat maksuttomia. 

 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 17.09.2020