Silmäpoliklinikka ja kuuloasema

Koronavirus

 

Silmäpoliklinikka

Silmäpoliklinikka on tarkoitettu sinulle, joka olet saanut lähetteen silmälääkärin tai silmähoitajan tekemään tutkimukseen.

Poliklinikallamme hoidetaan aikuisia potilaita.

Silmäpoliklinikalla työskentelee yksi silmälääkäri (osa-aikaisesti) ja yksi silmähoitaja. Silmälääkäri tutkii ja hoitaa mm. potilaita, joiden näkö on heikentynyt tai jotka kärsivät karsastuksesta, silmänpainetaudista tai kaihista. Poliklinikalla voimme huolehtia myös sinusta, joka tarvitset vähäisiä silmän/silmän alueen polikliinisiä toimenpiteitä.

Silmähoitajalla on oma vastaanotto ja hän tekee mm. silmäpohjakuvauksia, näkökenttätutkimuksia ja silmänpainemittauksia.

Silmäpoliklinikalle tulet myös harmaakaihileikkausta (cataract) edeltävään arviointiin. Yhteistyössä toimenpidepoliklinikan kanssa tutkimme sinut ja huolehdimme sinusta ennen kaihileikkausta ja sen jälkeen. Itse leikkaus tehdään toimenpidepoliklinikalla.

Saatuamme lähetteesi sijoitamme sinut silmähoitajan/silmälääkärin jonoon. Kutsumme sinut poliklinikkakäynnille sitä mukaa kuin aikoja on, lääkärin hoitoarviointi huomioon ottaen. Odotusaika poliklinikalle voi olla kiireettömissä tapauksissa useita kuukausia.

Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä silmähoitajaan.

Silmäpoliklinikka on avoinna joka arkipäivä.

Kuuloasema

Vaasan keskussairaalan kuuloasemalla työskentelee yksi kokopäiväinen audionomi, joka ottaa vastaan potilaita sosiaali- ja terveysviraston sairaalassa, sisäänkäynti H kerros 4.

Kuuloasemalle pääsee lähetteellä, jonka saa terveyskeskuksesta, yksityislääkäriltä tai työterveyslääkäriltä. Kuuloasemalla tehdään kuulontutkimuksia.

Kuuloaseman audionomi vastaa kuulokojeiden valinnasta, sovituksesta ja käytön ohjauksesta. Muista apuvälineistä vastaa kuntoutusyksikkö.

FinFonic järjestää yhteistyössä Vaasan keskussairaalan kanssa huoltopäiviä kerran viikossa H4:ssa, ei ajanvarausta.

Kuulolaite on lainassa sairaalasta. Laina-aika kojeelle on viisi vuotta, jonka jälkeen sinulla on oikeus saada uusi kuulolaite. Ota yhteyttä kuuloasemaan tai yhteistyökumppaniimme, kun laina-aika on loppumassa. Uutta lääkärin lähetettä ei tarvita.

Kuulolaitteen huollot ja korjaukset hoitaa yhteistyökumppanimme ja se on sinulle maksutonta. Yhteistyökumppanimme yhteystiedot olet saanut kojeen luovutuksen yhteydessä.

Paristot, vahasuojat, väliletkut sekä tipit tulee hankkia itse. Kuulolaiteongelmissa ota yhteyttä yhteistyökumppaniimme, jolta olet saanut kuulokojeen. Mikäli kuulossa tapahtuu huomattavaa muutosta, yhteydenotto kuuloasemalle.

Kuulolaitteen käyttö vaatii harjoittelua ja totuttelua. Tottumisen jälkeen saatat tarvita myös kojeiden ohjelmien säätöä. Ota silloin yhteys kuuloasemalle tai yhteistyökumppaniimme.

Kuuloaseman yhteystiedot:   

  • Kuuloasema Vaasa (A7) puh.  06 213 1376 (ma klo 8 – 10)
  • Kuuloasema Pietarsaari puh.  040 540 5963 (ma klo 8 – 10)

Mikäli korvissa on jotain muuta ongelmaa (esim. tulehdus), on sinun otettava yhteyttä omaan terveyskeskukseen.

Maksut

Laskutamme poliklinikkamaksun käynneistäsi silmä- tai korvapoliklinikalla. Kouluiässä olevan lapsen ensimmäinen silmäpoliklinikkakäynti on maksuton. 

Käynnit kuuloasemalla ovat maksuttomia. 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 16.06.2021