Tähystystutkimukset

Koronavirus
 

Endoskopiassa eli tähystystutkimuksessa tutkitaan mahalaukkua, suolta, virtsarakkoa tai keuhkoja taipuisalla tähystimellä*.

Näitä tutkimuksia varten tarvitset lääkärin lähetteen. Lähetteen saat esim. terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, yksityisiltä lääkärinvastaanotoilta tai muista sairaaloista.

Saatuamme lähetteesi sijoitamme sinut jonoon. Sinut kutsutaan sen jälkeen tutkittavaksi sitä mukaa kuin aikoja on, lääkärin hoitoarviointi huomioon ottaen.

Huom! Tutkimuksen voi tehdä meillä vaikka lähetteesi on lähetetty Vaasan keskussairalaan arvioitavaksi. Tähystystutkimus nukutuksessa tehdään keskussairaalassa.

Voit tavallisesti valmistautua tutkimukseen kotona ja saat palata kotiin samana päivänä. Tarvittaessa saat apua valmisteluihin yleislääketieteen osastolla, ota siinä tapauksessa yhteys sihteeriin. Lisätietoja saat kutsukirjeestä.

Tarvittaessa voita ottaa yhteyden tähystystoimintaan puhelinaikana maanantaista - torstaihin klo 14:30 - 15, puh. (06) 786 1827.

Tutkimustuloksen saat suoraan lääkäriltä, ja jos on otettu koepaloja, saat vastauksen kirjeitse 2 - 3 viikon kuluessa.

Maksut

Tähystystutkimuksesta laskutamme poliklinikkamaksun. Jos olet osastopotilaana, laskutamme sen sijaan hoitovuorokausimaksun.

 

Tähystystutkimuksia

Gastroskopia
mahalaukun tutkimus
Sigmoideoskopia
suolen osien tutkimus
Kolonoskopia
koko paksusuolen tutkimus
Kystoskopia
virtsarakon tutkimus
Bronkoskopia
henkitorven ja keuhkojen tutkimus

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 12.02.2021