Elintapaneuvonta

Koronavirus

Tulet elintapaneuvontaan lääkärin tai muun hoitohenkilöstön suosituksesta. Kutsumme sinut kirjeitse.

Keskustelemme omahoidosta ja elintavoista ja laadimme terveys- ja hoitosuunnitelman.

Jos riskitekijäsi ovat lisääntyneet

Elintapaneuvonta on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset tukea elintapojen muuttamiseen, esimerkiksi ruokavalio- ja liikuntamuutoksiin. Elintapaneuvonta tukee sinua myös painonhallinnassa, tupakasta vieroittautumisessa ja stressinhallinnassa.

Sydänpotilaat

Sinut kutsutaan elintapaneuvontaan myös, jos sinulle on tehty äskettäin pallolaajennus tai sinulla on useita sydänsairauksien riskitekijöitä, jotka vaativat lääkärin arvion mukaan tiiviimpää seurantaa. Riskitekijöitä voivat olla esim. kohonnut verenpaine, korkeat kolesteroliarvot, tupakointi, stressi tai paino-ongelmat.

Työttömät

Jos olet työtön/pitkäaikaistyötön, sinut kutsutaan terveystarkastukseen terveydenhoitajan vastaanotolle. Sinulla on lain mukaan oikeus terveystarkastukseen, mutta se on vapaaehtoinen.

Terveydenhoitaja saa tiedot työvoimatoimistosta/Introsta ja kutsuu sinut vastaanotolle.

Terveysneuvonnassa laadimme yhdessä terveydentilan ja elintapojen kartoituksen. Kiinnitämme huomiota omiin voimavaroihisi ja elämänlaatuusi ja annamme tukea ja ohjausta.

 

Omaishoitajien terveysneuvonta

Omaishoitajana olet oikeutettu terveysneuvontakäyntiin. Käynti tukee sinua omaishoitajan roolissasi. Kartoitamme toimintakykysi, terveydentilasi ja elintapasi. Kiinnitämme huomiota voimavaroihisi ja elämänlaatuusi ja annamme tukea ja ohjausta.

Voit ottaa yhteyden terveydenhoitajaan ja varata ajan saatuasi tietoa palveluohjaajaltasi. Omaishoitajien terveysneuvontaa annetaan kaikissa yhteistoiminta-alueemme kunnissa. Terveysneuvonta on maksutonta.

Voit lukea lisää omaishoidosta seuraavilta verkkosivuilta

Vastaanottopaikka

Elintapaneuvontaa annetaan lähinnä Malmin terveyskeskusvastaanotolla ja Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskuksessa. Paikka ilmenee kutsusta.

Ajanvarauksen muuttaminen

Jos tarjottu aika ei sovi ja haluat muuttaa sen, voit ottaa yhteyden puhelinneuvontaan maanantaista perjantaihin, puh. (06) 786 1333 (Pietarsaari, Luoto, Pedersören kunta) tai (06) 786 2701 (Uusikaarlepyy).

Maksut

Esitteet

Linkit

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 07.12.2020