Hygieniahoitaja

Koronavirus

Hygieniahoitaja ja tartuntatautien yhteyshenkilö

Hygieniahoitaja työskentelee asiantuntijana tehtävissä, jotka koskevat hoitotyön hygieniaa ja tartuntatauteja. Hygieniahoitajan työalueeseen kuuluu koko sosiaali – ja terveysviraston alue.

Mitä hygieniahoitaja tekee?

Hygieniahoitajan työ on osa laatutyön kehittämistä potilas/asiakasturvallisuuden sekä henkilökunnan työturvallisuuden edistämiseksi. Hygieniahoitaja toimii yhteistyössä tartuntataudeista vastaavien lääkäreiden sekä sairaanhoitopiirin infektiotiimin kanssa. Hygieniahoitaja toimii myös tartuntatautien yhteyshenkilönä.

Hygieniahoitaja tekee töitä hoitoyksiköiden hyvän hoitotyön hygienian puolesta. Hygieniahoitajan tehtäviin kuuluu hoitoon liittyvien infektioiden ja tartuntatautien seuranta, torjunta ja ennaltaehkäisy. Hygieniahoitajan työtehtäviin kuuluu hygieniaohjeiden laatiminen, seuranta, ohjaus sekä koulutusten järjestäminen hoitotyön hygieniaan liittyvien toimintamallien ja tartuntatautien ennaltaehkäisyn osalta, yhteistyössä eri ammattiryhmien ja yksiköiden kanssa.

Tartuntatautien yhteyshenkilön ominaisuudessa hygieniahoitaja toimii myös asiantuntijana hygieniakysymyksissä ja tartuntatautien torjunnassa muualla yhteiskunnassa (päiväkodeissa, kouluissa).

Viimeksi muokattu 07.12.2020