Syöpähoitaja

Koronavirus

Syöpähoitaja palvelee sinua, joka sairastat syöpää, sekä omaisiasi. Syöpähoitaja toimii myös yhdyslinkkinä sinun, omaistesi, hoitohenkilökunnan sekä eri sairaaloiden ja terveyskeskusten välillä.

Syöpähoitaja auttaa sinua ja perhettäsi käsittelemään syöpään sairastumisen ja sitä seuraavien hoitojen aiheuttamaa kriisiä. Saat neuvoja, tietoa ja ohjausta mm. erilaisissa hoidoissa ja kipuongelmissa. Syöpähoitaja tukee sinua ja omaisiasi hoidon aikana sairaalassa ja kotona.

Saatuasi syöpädiagnoosin sinä, omaisesi tai henkilökunta voi ottaa yhteyttä syöpähoitajaan puhelimitse yhteyden luomiseksi. Syöpähoitajalla on vastaanotto sairaalassa, mutta hän käy myös sairaalaosastoilla, tekee tarvittaessa kotikäyntejä, antaa puhelinneuvontaa, välittää tukihenkilöitä ja kuntoutuskursseja sekä järjestää keskusteluryhmiä.

Palliatiivinen poliklinikka ja palliatiivinen sairaanhoitaja otetaan mukaan, jos hoidon pääpaino siirtyy oireiden lievitykseen. Voimme järjestää tarvittaessa kivunlievityksen kipupumpulla. Sinä ja omaisesi valitsette itse, missä mahdollinen saattohoito annetaan; kotona vai osastolla.

Pyritään antamaan hoito kotiin, avohoidossa, niin pitkään kuin mahdollista. 

Omaisten osallisuus hoidossa on voimavara, jota arvostetaan.

Käyntisi syöpähoitajalla ja yhteytesi häneen ovat maksuttomia.

Linkit

Lisätietoa

Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry./Pietarsaaren kaupunki, Sosiaali- ja terveysvirasto

Viimeksi muokattu 07.12.2020