Fysioterapia

Koronavirus

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapia käsittää tutkimukset ja hoidon tuki- ja liikuntaelinten (lihasten, nivelten, luuston ja hermojen) ongelmien arvioimiseksi, parantamiseksi, ehkäisemiseksi tai lievittämiseksi.

Fysioterapia kuuluu kuntoutuksen palveluyksikköön.

Fysioterapeutti ohjaa ja antaa neuvoja

Fysioterapeutti ohjaa ja antaa neuvoja, terapeuttista harjoittelua ja hoitoa sekä arvioi apuvälinetarvetta.

Fysioterapeutti suunnittelee, tukee itsenäistä harjoittelua ja pyrkii lisäämään edellytyksiäsi selviytyä kotona. Harjoittelun tavoitteena voi olla myös työkyvyn ylläpitäminen. Pyrimme myös ehkäisemään liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemistä ja tapaturmia sekä palauttamaan toimintakyvyn mahdollisimman hyvälle tasolle.

Hoito perustuu omiin tavoitteisiisi ja se toteutetaan terapeutin ja asiakkaan välisenä yhteistyönä. Tarvittaessa kyseeseen voi tulla yhteistyö muiden ammattiryhmien tai kuntoutustiimin kanssa.

Fysioterapiaa annetaan osastoilla sekä poliklinikkakäynteinä yksilöllisesti tai ryhmässä. Terapia voidaan myös toteuttaa kotikuntoutuksena.

Fysioterapiaan tulet lääkärin lähetteellä tai ottamalla yhteyden puhelinneuvontaan. Terveyskeskuslääkärin lähetteen perusteella voimme antaa enintään 5 yksilöllistä terapiakäyntiä. Sinut laitetaan jonoon ja otamme yhteyttä, kun sinun vuorosi tulee.

 

Suoravastaanotto - käynti ilman lääkärin lähetettä

Maksut

Laskutamme maksun fysioterapiakäynneistäsi.

Linkit

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 11.12.2020