Lääkinnällinen kuntoutus

Koronavirus

Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan myöntää, kun kuntoutustarve on pitkäaikainen lääkinnällisestä kuntoutuksesta annetun asetuksen 1015/1991 mukaisesti.

Myönnämme lääkinnällistä kuntoutusta toimintakykysi ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Lääkinnällistä kuntoutusta toteutetaan sosiaali- ja terveysviraston omien terapeuttien toimesta tai palveluseteleinä.

Lääkinnällista kuntoutusta palvelusetelillä

Palveluseteli tarkoittaa sitä, että sinä asiakkaana voit saada "maksusetelin", jonka arvo on kaikille samanarvoinen. Tulosi eivät vaikuta setelin arvoon. Palvelusetelillä maksat yksityisen palveluntuottajan, jonka olet valinnut verkkopalvelusta Palse.fi (katso alla oleva lista).

Mikäli terapiakäynnin hinta on korkeampi kuin palvelusetelin arvo, maksat asiakkaana käynnin erotuksen (=omavastuu) suoraan palveluntuottajalle. Palveluseteleinä myönnämme fysio-, toiminta-, ja puheterapiaa sekä musiikki- ja ratsastusterapiaa. 

Saadaksesi lääkinnällistä kuntoutusta tarvitset sosiaali- ja terveysviraston lääkärin suosituksen. Terapeuttimme arvioivat kuntoutustarpeen. Lääkinnällisen kuntoutuksen työryhmä käsittelee suositukset sovittujen kriteerien mukaan. Myöntämisen yhteydessä laaditaan palveluseteli ostopalvelua varten. Palvelusetelin uusiminen edellyttää, että sinulla on voimassa oleva kuntoutussuunnitelma.

Terapiaan myönnetään palveluseteli ainoastaan lääketieteellisin perustein ja vain terapeuteille, jotka ovat rekisteröityneet Palse.fi nettipalveluun Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston alle. Päätös perustuu aina yksilölliseen harkintaan.

Asiakkaalla on mahdollisuus kieltäytyä palvelusetelillä tuotetusta palvelusta, jolloin järjestäjän on tuotettava kuntoutus muulla tavoin.

Lisätietoa palveluntuottajille.  

Hae hyväksyttyjä palveluntuottajia

Maksut 

Lapset ja nuoret 0-18v: Palveluseteli kattaa lapsiasiakkaiden koko terapian.

Aikuiset: Palvelusetelin arvo on määritelty ja se on kaikille samansuuruinen. Asiakkaan tulot eivät vaikuta setelin arvoon. mikäli terapiakäynnin hinta on korkeampi kuin palvelusetelin arvo, maksaa asiakas käynnin erotuksen (=omavastuu) suoraan palveluntuottajalle.

Palveluseteleistä aiheutunut omavastuu ei kerrytä terveydenhuollon maksukattoa.

Viimeksi muokattu 11.12.2020