Toimintaterapia

Koronavirus

Toimintaterapia on sopiva kuntoutusmuoto sinulle, jonka on sairauden tai vamman vuoksi tai muista syistä vaikea selviytyä itsenäisesti arkielämästä. Toimintaterapeutin kanssa saat harjoitella päivittäisiä toimintoja: henkilökohtaista hygieniaa, toimintoja kotona ja kodin ulkopuolella, sosiaalista osallistumista, vapaa-ajan harrastuksia ja työkykyä.

Toimintaterapia kuuluu kuntoutuksen palveluyksikköön.

Toimintaterapiaan tulet lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteellä.

Mitä toimintaterapeutti tekee?

Toimintaterapeutti arvioi, parantaa ja tukee liikunta-, toiminta- ja työkykysi ylläpitämistä. Arvioinnissa käytetään standardisoituja arviointivälineitä, havainnointia ja haastattelua. Toimintaterapeutti tekee kotikäyntejä arvioidakseen kodissa tarvittavia asunnonmuutostöitä ja apuvälineitä.

Toimintaterapeutti kartoittaa apuvälinetarpeen. Apuvälineisiin luetaan myös erilaiset käsituet (ortoosit). Toimintaterapeutti sovittaa ja valmistaa niitä tarvittaessa.

Toimintaterapia on yhteistyötä terapeutin ja asiakkaan välillä, mutta tarvittaessa myös omaisten ja kuntoutustiimin muun henkilöstön kanssa. Lähtökohtana ovat omat toiveesi ja voimavarasi. Haluamme, että vaikutat itse hyvinvointiisi, terveyteesi ja tulevaisuuteesi omilla valinnoillasi ja olemalla aktiivinen.

Toimintaterapian tavoitteet

Asetamme tavoitteen sinun ja mahdollisesti omaistesi kanssa. Sen jälkeen valitsemme terapiaan tarkoituksenmukaisen sisällön. Voit saada toimintaterapiaa yksin tai ryhmässä osastoilla, poliklinikoilla tai kotikuntoutuksena.

Maksut

Laskutamme maksun toimintaterapiakäynneistäsi.

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 11.12.2020