Hedbo asumisyksikkö

Hedbo on vammaishuollon uusi asumisyksikkö joka sijaitsee Pedersören kunnassa. Toiminta käynnistyi syyskuussa 2019.

Tavoitteena on tukea kehitysvammaisten ja vammaisten asumista asumisentuen turvin omassa kodissa joka on Hedbossa tai muualla yhteistoiminta-alueen kunnissa.

Tarjoamme myös omaishoitajille lomituspalvelua ja sitä varten meillä on 2 huoneistoa.

Hedbossa on 18 asuntoa, joista osa tulee myöhemmin olemaan tehostettua palveluasumista varten.

Asunnot

Asunnot ovat yksiöitä (35-37 neliötä) joissa on oma keittiö ja kylpyhuone. Yhteisiä tiloja ovat ruokasali, joka on sisustettu myös yhdessäoloa varten, sekä saunaosasto.

Hedbo on rakennettu vuonna 2006 ja sen suunnittelussa on huomioitu erityisesti henkilöt, joilla on alentunut fyysinen toimintakyky.

Toiminta

Meille tulee asukkaita ja asumisen tukea tarvitsevia henkilöitä koko Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston yhteistoiminta-alueelta. Henkilökuntaan kuuluu sosionomeja ja lähihoitajia, jotka työskentelevät kuntouttavan työotteen periaatteella.

Tavoitteena on, että asukas voi henkilökunnan tuen ja ohjauksen avulla toimia mahdollisimman itsenäisesti arjessa. Ohjausta ja apua annetaan kodin sekä itsensä huolehtimisessa, lähiympäristössä asioimisessa, rahan käytössä, liikkumisessa sekä sosiaalisten taitojen opettelussa ja yhteiskunnassa toimimisessa. Koko henkilökunta osallistuu kaikkeen ohjaukseen ja tukemiseen.

Ota yhteyttä, jos haluat enemmän tietoa!

Viimeksi muokattu 11.12.2020