Valkoinen huone

Valkoisen huoneen, aistihuoneen, periaatteena on, että sen ympäristö luo ärsykkeitä, jotka herättävät uteliaisuutta ja houkuttelevat esille sekä aktiivisuutta, että rentoutumisen tunnetta.

Huoneen värimaailma on valkoinen, jotta ympäristö keskittyisi rauhallisuuteen ja aistiärsykkeiden korostamiseen juurikin valojen ja efektien muodossa. Sillä pyritään luomaan rentoutumisen tunnetta, elvyttämään aisteja ja tuntemuksia kehosta. Se lievittää ahdistuneisuutta ja vähentää pelkoja. Sen pehmeä ja rauhallinen ympäristö luo turvallisuuden tunnetta ja luo vastapainoa hektiselle elämälle.

Aistihuoneella pyritään luomaan tuntemuksia erilaisten materiaalien kuten pehmeiden lattiamattojen, säkkituolien tai fat boyn, musiikin ja valoefektien kautta

Erittäin tärkeässä roolissa huoneessa on pallopeitto, 7 kiloa painava peitto, joka on täytetty palloilla, joiden liikkuvuus ja muoto vastaavat kehon lähes jokaista osaa ja näin ollen antaa paitsi lempeän painon, jonka alla on hyvä olla, myös kuvan oman kehon ulottuvuuksista. Kaikille meistä ei ole suinkaan itsestään selvää, mihin jalkamme ja kätemme ulottuvat, miten suuri vatsa on, tai onko polvi nilkan yläpuolella.

Musiikki on yksi tärkeä osa-alue aistikokemuksessa. Haluamme luoda myös kuulovammaiselle henkilölle mahdollisuuden kokea aistimuksia musiikin avulla. Musiikkisänky antaa kuulovammaiselle tuntoaistin kautta kokemuksen musiikin rytmistä. Sänkyyn on integroitu kaiuttimet, jotka väreilyllään luovat tuntoaistimuksia.

Näkövammainen pystyy havaitsemaan kirkkaita valoja ja välähdyksiä, joita saadaan kuituvalojen avulla.

Kuva valkoisesta huoneestaKuva valkoisesta huoneestaKuva valkoisesta huoneestaKuva valkoisesta huoneesta

Viimeksi muokattu 17.09.2020