Ähtävän hyvinvointiasema - sairaanhoidon vastaanotto


Koronavirus

Ähtävän sairaanhoidon vastaanotto on tarkoitettu sinulle, joka asut Ähtävän tai Kolpin alueella. Aikuiset voivat käydä vastaanotolla terveydenhuoltoasioissa. Tulet käynneille ajanvarauksella. Sairaanhoidon vastaanotto on osa Ähtävän terveysasemaa, jossa on myös äitiys-, lasten- ja ehkäisyneuvola ja Ähtävän kotihoito.

Voit käydä terveydenhoitajan luona mm. sairaanhoitovastaanotolla, elintapaneuvontaa ja pitkäaikaissairauksiin liittyvää neuvontaa varten sekä hoitotarvikkeiden jakelua varten. Tarvittaessa sinulle voidaan laatia myös terveys- ja hoitosuunnitelma. Ota aina aluksi yhteys puhelinneuvontaan, puh (06) 786 1333.

Pedersören kunnan diabeteshoitaja työskentelee Ähtävän hyvinvointiasemalla ja ottaa vastaan diabetespotilaita koko Pedersören kunnan alueelta.
Lisätietoa diabetesvastaanottojasta

Sinun ei tarvitse ilmoittautua Ähtävän hyvinvointiasemalle tullessasi.

Kun tarvitset lääkärin apua terveydenhuoltoasioissa, ota yhteys puhelinneuvontaan kuten edellä. Lääkärinvastaanotto sijaitsee Pietarsaaressa Malmin tk-vastaanotolla. Ähtävän hyvinvointiaseman lääkäri hoitaa vain neuvola-asioita.

Kun sinulla on psyykkisiä oireita ja tarvitset keskustelutukea voit ottaa yhteyttä tk:n mielenterveystiimiin.

Potilaskertomustasi voit tarkastella Omakanta-palvelussa. Lue lisää palvelusta. Sivulla on tietoa myös reseptien uusimisesta.

Esteen sattuessa muista perua tai muuttaa ajanvarauksesi soittamalla puhelinneuvontaan tai Ähtävän hyvinvointiasemalle kuten edellä. Lisätieto-kohdassa on lisätietoa mm. tutkimustuloksista, ilmoittautumisesta ja esteistä.

Koti-lab

Laboratorionäytteet otetaan ensisijaisesti Malmin laboratoriossa. Jos käyntiä on vaikea järjestää, on näytteet mahdollista ottaa tiettyinä näytteenottopäivinä myös Ähtävän hyvinvointiasemalla tai Essehemmetissä. Ilmoita asiasta Ähtävän hyvinvointiasemalle etukäteen.

Maksut

Laskutamme käynneistäsi sekä eräistä todistuksista voimassa olevan taksan mukaisen maksun.

 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 20.10.2020