Ähtävän hyvinvointiasema - sairaanhoidon vastaanotto


Koronavirus

Ähtävän sairaanhoidon vastaanotto on tarkoitettu sinulle, joka asut Ähtävän tai Kolpin alueella. Aikuiset voivat käydä vastaanotolla terveydenhuoltoasioissa. Tulet käynneille ajanvarauksella. Sairaanhoidon vastaanotto on osa Ähtävän terveysasemaa, jossa on myös äitiys-, lasten- ja ehkäisyneuvola ja Ähtävän kotihoito.

Sinun ei tarvitse ilmoittautua Ähtävän hyvinvointiasemalle tullessasi.

Terveydenhoitajan vastaanotto

Voit käydä terveydenhoitajan luona

  • sairaanhoitovastaanotolla,
  • elintapaneuvonnassa,
  • pitkäaikaissairauksiin liittyvässä neuvonnassa
  • sekä hakemassa hoitotarvikkeita

Tarvittaessa sinulle voidaan laatia myös terveys- ja hoitosuunnitelma. Ota aina aluksi yhteys puhelinneuvontaan, puh (06) 786 1333.

Diabetesvastaanotto

Pedersören kunnan diabeteshoitaja työskentelee Ähtävän hyvinvointiasemalla ja ottaa vastaan diabetespotilaita koko Pedersören kunnan alueelta.
Lisätietoa diabetesvastaanottojasta

Lääkärin vastaanotto

Kun tarvitset lääkärin apua terveydenhuoltoasioissa, ota yhteys puhelinneuvontaan kuten edellä. Lääkärinvastaanotto sijaitsee Pietarsaaressa Malmin terveyskeskusvastaanotolla. Ähtävän hyvinvointiaseman lääkäri hoitaa vain neuvola-asioita.

Mielenterveystiimi

Kun sinulla on psyykkisiä oireita ja tarvitset keskustelutukea voit ottaa yhteyttä tk:n mielenterveystiimiin.

Omakanta -palvelu

Potilaskertomustasi voit tarkastella Omakanta-palvelussa. Lue lisää palvelusta. Sivulla on tietoa myös reseptien uusimisesta.

Peruuta ajanvarauksesi soittamalla

Esteen sattuessa muista perua tai muuttaa ajanvarauksesi soittamalla puhelinneuvontaan tai Ähtävän hyvinvointiasemalle. Lisätieto-kohdassa on lisätietoa mm. tutkimustuloksista, ilmoittautumisesta ja esteistä.

Koti-lab

Laboratorionäytteet otetaan ensisijaisesti Malmin laboratoriossa. Jos käyntiä on vaikea järjestää, on näytteet mahdollista ottaa tiettyinä näytteenottopäivinä myös Ähtävän hyvinvointiasemalla tai Essehemmetissä. Ilmoita asiasta Ähtävän hyvinvointiasemalle etukäteen.

Maksut

Laskutamme käynneistäsi sekä eräistä todistuksista voimassa olevan taksan mukaisen maksun.

 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 11.12.2020