Luodon hyvinvointiasema - sairaanhoidon vastaanotto

Koronavirus

Luodon vastaanotto on tarkoitettu sinulle, joka asut Luodon alueella. Aikuiset voivat käydä vastaanotolla terveydenhuoltoasioissa. Tulet käynneille ajanvarauksella. Vastaanotto on osa Luodon hyvinvointiasemaa, jossa on myös äitiys-, lasten- ja ehkäisyneuvola sekä suun terveydenhuollon, kotihoidon ja sosiaalihuollon tilat.

Voit käydä terveydenhoitajan luona mm. sairaanhoitovastaanotolla sekä elintapaneuvontaa, pitkäaikaissairauksiin liittyvää neuvontaa ja hoitotarvikejakelua varten. Tarvittaessa sinulle voidaan laatia myös terveys- ja hoitosuunnitelma Ota aina aluksi yhteys puhelinneuvontaan, puh (06) 786 1333.

Jos sairastat diabetesta, voit käydä diabetesvastaanotolla.
Lisätietoa diabetesvastaanottojasta

Kun tarvitset lääkärin apua terveydenhuoltoasioissa, ota yhteys puhelinneuvontaan kuten edellä. Lääkärinvastaanotto sijaitsee Pietarsaaressa Malmin tk-vastaanotolla. Luodon vastaanoton lääkäri vastaa pääasiassa neuvola-asioista, mutta osittain myös terveydenhuoltokäynneistä.

Kun sinulla on psyykkisiä oireita ja tarvitset keskustelutukea voit ottaa yhteyttä tk:n mielenterveystiimiin.

Lääkärikäynnille tullessasi ilmoittaudut neuvonnassa. Muille käynneille ei tarvitse ilmoittautua.

Potilaskertomustasi voit tarkastella Omakanta-palvelussa. Lue lisää palvelusta. Sivulla on tietoa myös reseptien uusimisesta.

Esteen sattuessa muista perua tai muuttaa ajanvarauksesi soittamalla puhelinneuvontaan tai Luodon vastaanotolle kuten edellä. Lisätieto-kohdassa on lisätietoa mm. tutkimustuloksista, ilmoittautumisesta ja esteistä.

Koti-lab

Laboratorionäytteet otetaan ensisijaisesti Malmin laboratoriossa. Jos käyntiä on vaikea järjestää, on näytteet mahdollista ottaa tiettyinä näytteenottopäivinä myös Luodon vastaanotolla. Ilmoita asiasta Luodon vastaanotolle etukäteen.

Maksut

Laskutamme lääkäri-, sairaanhoitajakäynneistäsi sekä eräistä todistuksista voimassa olevan taksan mukaisen maksun. Neuvolakäyntisi ovat maksuttomia.

 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 16.09.2020