Luodon hyvinvointiasema - sairaanhoidon vastaanotto

Koronavirus

Luodon vastaanotto on tarkoitettu sinulle, joka asut Luodon alueella. Aikuiset voivat käydä vastaanotolla terveydenhuoltoasioissa. Tulet käynneille ajanvarauksella. Vastaanotto on osa Luodon hyvinvointiasemaa, jossa on myös äitiys-, lasten- ja ehkäisyneuvola sekä suun terveydenhuollon, kotihoidon ja sosiaalihuollon tilat.

Terveydenhoitajan vastaanotto

Voit käydä terveydenhoitajan luona muun muassa

  • sairaanhoitovastaanotolla
  • elintapaneuvonnassa,
  • pitkäaikaissairauksiin liittyvässä neuvonnassa
  • tai hakemassa hoitotarvikkeita

Tarvittaessa sinulle voidaan laatia myös terveys- ja hoitosuunnitelma. Ota aina aluksi yhteys puhelinneuvontaan, puh (06) 786 1333.

Diabetesvastaanotto

Jos sairastat diabetesta, voit käydä diabetesvastaanotolla.
Lisätietoa diabetesvastaanottojasta

Lääkärin vastaanotto

Kun tarvitset lääkärin apua terveydenhuoltoasioissa, ota yhteys puhelinneuvontaan kuten edellä. Lääkärin vastaanotto sijaitsee Pietarsaaressa Malmin terveyskeskuksen vastaanotolla. Luodon vastaanoton lääkäri vastaa pääasiassa neuvola-asioista, mutta osittain myös terveydenhuoltokäynneistä.

Mielenterveystiimi

Kun sinulla on psyykkisiä oireita ja tarvitset keskustelutukea voit ottaa yhteyttä terveyskeskuksen mielenterveystiimiin.

Lääkärikäynnille tullessasi ilmoittaudut neuvonnassa. Muille käynneille ei tarvitse ilmoittautua.

Omakanta-palvelu

Potilaskertomustasi voit tarkastella Omakanta-palvelussa. Lue lisää palvelusta. Sivulla on tietoa myös reseptien uusimisesta.

Peruuta ajanvarauksesi soittamalla

Esteen sattuessa muista perua tai muuttaa ajanvarauksesi soittamalla puhelinneuvontaan tai Luodon vastaanotolle. Lisätieto-kohdassa on lisätietoa mm. tutkimustuloksista, ilmoittautumisesta ja esteistä.

Koti-lab

Laboratorionäytteet otetaan ensisijaisesti Malmin laboratoriossa. Jos käyntiä on vaikea järjestää, on näytteet mahdollista ottaa tiettyinä näytteenottopäivinä myös Luodon vastaanotolla. Ilmoita asiasta Luodon vastaanotolle etukäteen.

Maksut

Laskutamme lääkäri-, sairaanhoitajakäynneistäsi sekä eräistä todistuksista voimassa olevan taksan mukaisen maksun. Neuvolakäyntisi ovat maksuttomia.

 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 11.01.2021