Pännäisten hyvinvointiasema - sairaanhoidon vastaanotto

Koronavirus

 

Kiinni joulupyhinä

21.12.2020-10.1.2021

Pännäisten sairaanhoidon vastaanotto on tarkoitettu sinulle, joka asut Pännäisten ja Purmon alueella. Aikuiset voivat käydä vastaanotolla terveydenhuoltoasioissa. Tulet käynneille ajanvarauksella. Sairaanhoidon vastaanotto on osa Pännäisten hyvinvointiasemaa, jossa ovat myös äitiys-, lasten- ja ehkäisyneuvolat, Pännäisten kotihoito, Pedersören sosiaalihuolto sekä suun terveydenhuolto.

Voit käydä terveydenhoitajan luona mm. sairaanhoitovastaanotolla sekä elintapaneuvontaa, pitkäaikaissairauksiin liittyvää neuvontaa ja hoitotarvikejakelua varten. Tarvittaessa sinulle voidaan laatia myös terveys- ja hoitosuunnitelma Ota aina aluksi yhteys puhelinneuvontaan, puh (06) 786 1333.

Jos sairastat diabetesta, voit käydä Pedersören kunnan diabeteshoitajalla Ähtävän hyvinvointiasemalla.

Sinun ei tarvitse ilmoittautua Pännäisten hyvinvointiasemalle tullessasi.

Kun tarvitset lääkärin apua terveydenhuoltoasioissa, ota yhteys puhelinneuvontaan kuten edellä. Lääkärinvastaanotto sijaitsee Pietarsaaressa Malmin tk-vastaanotolla. Pännäisten terveysaseman lääkäri hoitaa vain neuvola-asioita.

Kun sinulla on psyykkisiä oireita ja tarvitset keskustelutukea voit ottaa yhteyttä tk:n mielenterveystiimiin.

Potilaskertomustasi voit tarkastella Omakanta-palvelussa. Lue lisää palvelusta. Sivulla on tietoa myös reseptien uusimisesta.

Esteen sattuessa muista perua tai muuttaa ajanvarauksesi soittamalla puhelinneuvontaan tai Pännäisten hyvinvointiasemalle kuten edellä. Lisätieto-kohdassa on lisätietoa mm. tutkimustuloksista, ilmoittautumisesta ja esteistä.

Purmon sivuvastaanotto

Purmolla asuvia varten on sivuvastaanotto, joka on auki torstaisin. Voit käydä vastaanotolla sairaanhoito- ja kotilaboratorioasioissa. Soita aina puhelinneuvontaan tai Pännäisten hyvinvointiasemalle kuten edellä ajanvarausta varten.

Vastaanotto sijaitsee Purmohemmetissä, pysäköinti ja sisäänkäynti takapihan puolella.

Koti-lab

Laboratorionäytteet otetaan ensisijaisesti Malmin laboratoriossa. Jos käyntiä on vaikea järjestää, on näytteet mahdollista ottaa tiettyinä näytteenottopäivinä myös Pännäisten hyvinvointiasemalla tai Purmon sivuvastaanotolla. Ilmoita asiasta Pännäisten hyvinvointiasemalle etukäteen.

Maksut

Laskutamme käynneistäsi sekä eräistä todistuksista voimassa olevan taksan mukaisen maksun.

 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 20.11.2020