Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskus - tk-vastaanotto

Koronavirus

Jos sinulla on hengitystieoireita, vaikka vain lieviä, tulee sinun jäädä kotiin, ja ottaa yhteyttä puhelinneuvontaan joka palvelee maanantaista perjantaihin klo 8 -16, puh. 06 786 2701. Meillä on myös drop-in-koronatestaus ilman ajanvarausta arkisin klo 10 - 11, sisäänkäynti D.

On tärkeää että peruutat vastaanottokäyntisi tavalliselle vastaanotolle, jos sinulla on flunssa- tai/ja ylähengitystieinfektio oireita!

Olemme järjestäneet toimintamme niin, että on turvallista käydä vastaanotollamme.

 

Uudenkaarlepyyn terveyskeskusvastaanotto


Uudenkaarlepyyn terveyskeskusvastaanotto on tarkoitettu sinulle, joka asut Uudenkaarlepyyn keskustassa, Jepualla tai Munsalassa.  

Vastaanotto on osa Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskusta, jossa on myös äitiys-, lasten- ja ehkäisyneuvola sekä suun terveydenhuollon, kotihoidon ja sosiaalihuollon tilat. Jepuan ja Munsalan sairaanhoidon vastaanottojen toiminta on suljettu ja siirretty Uudenkaarlepyyn hyvinvointikeskukseen.

Voit ottaa yhteyden terveydenhuoltoasioissa, ja tulet käynneille ajanvarauksella.

Voit käydä lääkärin, sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai fysioterapeutin vastaanotolla. Lisäksi voit saada puhelinajan lääkärille. Ota aina aluksi yhteys puhelinneuvontaan, puh (06) 786 2701. 

Palvelut

Sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanotto

Sairaanhoitajat/terveydenhoitajat pitävät mm. sairaanhoito- ja rokotusvastaanottoa, antavat puhelinneuvontaa, elintapaneuvontaa sekä pitkäaikaissairauksiin liittyvää neuvontaa, määräävät Marevan-annostukset ja avustavat lääkäriä. Sairaanhoitajien vastaanotot.

Diabetesvastaanotto

Jos sairastat diabetesta, voit käydä Uudenkaarlepyyn diabeteshoitajalla.
Lisätietoa diabetesvastaanottojasta

Terveyskeskuslääkäri

 

Terveyskeskuslääkäri kuuntelee, tutkii ja diagnosoi sekä laatii tarvitsemasi lääkereseptit ja todistukset. Lääkäri tekee tarvittavia tutkimuksia tiiviissä yhteistyössä mm. laboratorion, röntgenin, hoitohenkilöstön ja erikoissairaanhoidon kanssa. Mahdollisten tutkimusten jälkeen hoitoa jatketaan tk-vastaanotolla. Lue lisää tutkimustulosten saamisesta.

Pitkäaikaissairaudet

Jos sairastat pitkäaikaissairautta, laadit yhdessä hoitohenkilöstön ja lääkärin kanssa terveys- ja hoitosuunnitelman, josta ilmenee myös, kuinka usein käyt seurannassa.

Lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan käynnille tullessasi ilmoittaudut infopisteessä.

Potilaskertomustasi voit tarkastella Omakanta-palvelussa. Lue lisää palvelusta. Sivulla on tietoa myös reseptien uusimisesta.

Merimiesterveyskeskus

 

Terveyskeskuksemme on myös merimiesterveyskeskus. Tämän takia järjestämme terveydenhuoltoa ja hammashoitoa kaikille merimiehille kotipaikasta ja kansallisuudesta riippumatta. Merimieslääkäreillä on oikeus antaa merimiestodistuksia. Ota yhteys puhelinneuvontaan kuten edellä tai suun terveydenhuoltoon.

Jos joudut perumaan aikasi, soita puhelinneuvontaan

Esteen sattuessa muista perua tai muuttaa ajanvarauksesi soittamalla puhelinneuvontaan. Lisätieto-kohdassa on lisätietoa mm. tutkimustuloksista, ilmoittautumisesta ja esteistä.

 

Terveyskeskuksen mielenterveystiimi

Kun sinulla on psyykkisiä oireita ja tarvitset keskustelutukea voit ottaa yhteyttä tk:n mielenterveystiimi.

Maksut

Laskutamme lääkärinkäyntiä tai käynti sairaanhoidon vastaanotolla sekä eräistä todistuksista voimassa olevan taksan mukaisen maksun. Maksuttomia käyntejä ovat muun muassa psykologinkäynti, terveystarkastukset, rokotukset rokotusohjelman mukaisesti.

 

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 29.11.2021