Karanteenit koulujen ja päiväkotien altistumisten johdosta

08.10.2021

Korona-altistumiset Sosiaali- ja terveysviraston alueella ovat johtaneet laajoihin karanteeneihin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Joissakin tapauksissa sama luokka on ollut useita kertoja karanteenissa. Altistumiset koululuokissa, päiväkodeissa ja joukkuelajeissa ovat riski tarunnalle, mutta juuri nyt tartunnat leviävät lähinnä perheiden ja vapaa-ajalla aikaa viettävien kaveriporukoiden kesken. Samaan aikaan rokotuskattavuus iäkkäiden ja riskiryhmien keskuudessa on hyvä ja eikä tarvetta laajalle etäopetukselle tällä hetkellä ole.

Jotta lasten oikeus opetukseen voidaan turvata, pyritään jatkossa tunnistamaan ne, joilla on suurin riski tartuntaan, jotta kokonaista opetusryhmää tai joukkuetta ei tarvitse asettaa karanteeniin. Suurin riski on erityisesti rokottamattomilla, jotka ovat viettäneet aikaa tartunnan saaneen kanssa tai joilla on ollut fyysinen kontakti covid-19 positiiviseen. Muille tiedotetaan tartunnasta ja heitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testaukseen lievistäkin oireista ja välttämään kokoontumisia. Mikäli jatkotartuntoja ilmenee samassa ryhmässä, laajenevat karanteenit.

Muiden osalta periaatteet karanteeneista jatkuvat samanlaisina kuin aiemmin. Jatkossakin tartuntataudeista vastaava lääkäri arvioi karanteenien tarpeen tartuntakohtaisesti ja joissakin tapauksissa voi olla tarve laajemmille karanteeneille.

Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Siirry "Ajankohtaiset tiedotteet"-sivulle
Viimeksi muokattu 28.06.2018