Koronavirusrokotukset ovat alkaneet terveydenhuollon henkilöstöstä Malmilla

05.01.2021

Malmin sairaalan henkilöstön rokottaminen koronavirusta vastaan on aloitettu. Ensimmäisenä rokotteen saavat henkilöt, jotka työskentelevät tehtävissä, joissa on korostunut riski altistua virukselle. Väestön rokottamisen arvioidaan alkavan myöhemmin keväällä.

Väestön rokotusajanvarauksista tiedotetaan myöhemmin

Koronavirusrokotteet saapuvat Suomeen pienissä erissä, minkä vuoksi väestö rokotetaan tietyssä järjestyksessä. Järjestyksen on määrittänyt rokotusasiantuntijaryhmä ja se löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta. Alueellisista rokotuksista saadaan lisätietoa lähiviikkoina ja -kuukausina. Riskiryhmiin kuuluvien tai iäkkäiden rokotusten tarkemmasta ajankohdasta ei tällä hetkellä ole tietoa.

Rokotuksista ja ajanvarauksesta tullaan tiedottamaan Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa sekä paikallislehdissä. Rokotussuunnitelmat laaditaan yhteistyössä Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa.

Kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotteen

Koronavirusrokote on maksuton Suomessa asuville ja sen saavat kaikki halukkaat. Kaikkien halukkaiden rokottaminen tulee kuitenkin kestämään kuukausia.

Rokotusten eteneminen riippuu siitä, kuinka nopeasti lääkeyhtiöt pystyvät tuottamaan ja jakelemaan rokotteita sekä siitä, kuinka nopeasti rokotteet saadaan jaettua rokotuspisteisiin maan sisällä ja annettua tilanteessa, jossa massarokotustapahtumat eivät ole mahdollisia koronaepidemian rajoitustoimien vuoksi.

Lisätietoa koronarokotteesta, sen turvallisuudesta sekä rokotusjärjestyksestä:

Siirry "Ajankohtaiset tiedotteet"-sivulle
Viimeksi muokattu 28.06.2018