Minnesrådgivning

Coronavirus

Oroas du över nedsatt minnesfunktion hos dig själv eller någon anhörig så kan du kontakta minnesrådgivningen.

Du kan kontakta minnesrådgivarna om du är över 65 år, men också yngre personer får kontakta om oron är stor. Du behöver ingen remiss. Då du kontaktar minnesrådgivarna kommer ni tillsammans överens om ett kartläggningsbesök. Besöket sker hemma hos dig eller på mottagningen.

Det är vanligt att uppleva försämrat minne när man blir äldre. Minnet är känsligt och påverkas negativt vid stress, depression, olika läkemedel och förändringar i livssituationen. Men kan också bero på andra sjukdomar. Detta är saker som vi tillsammans går igenom vid kartläggningen då vi också gör minnestester.

Minnesrådgivarna bokar in dig till vår geriatriker, som har mottagning måndagar och torsdagar. Tillsammans med läkaren utreder vi minnesrelaterade sjukdomar och du får en diagnos. Minnesrådgivarna gör minnestest och du får remiss till vissa blodprov som behövs för diagnostiseringen.

Minnesrådgivningen finns i Tornhuset på Rådhusgatan 20 i Jakobstad samt i Nykarleby på Jakobstadsvägen 24 B.

Avgifter

För vissa av dina besök hos minnesrådgivaren fakturerar vi en avgift enligt gällande taxa. Läkarbesöken är avgiftsbelagda. Alla avgifter faktureras i efterskott.

Läs mera i vår serviceguide

Har du frågor, ta kontakt!

  • Du når oss på telefontiden, säkrast vardagar kl. 8 - 9.
Senast uppdaterad 11.01.2021