Coronanyheter

Coronanyheter

 • Var du utomlands på höstlovet eller har du förkylningssymptom? Österbotten befinner sig fortfarande i spridningsfasen och det är bra att söka sig till provtagningen också med lindriga symptom. Detta gäller också vaccinerade. Vi ordnar förlängd drop-in-provtagning måndag 25.10 kl. 10–17.30 i provtagningstältet invid jouren vid Malmska.
  Läs mer
 • Personer med symtom bör coronatesta sig med låg tröskel även om de fått två vaccindoser. Läget i Österbotten är dåligt även om det ser ut att ha lugnat ner sig något i jämförelse med de föregående veckorna. På grund av det dåliga läget i Österbotten förlängdes även munskyddsrekommendationen till slutet av november. Rekommendationen gäller alla över 12 år.
  Läs mer
 • Hälsovårdscentralen i Jakobstad och Nykarleby har i specialfall varit behjälpliga med att printa ut vaccinationsintyg från OmaKanta åt personer som inte har egna nätbankskoder. Denna tjänst ska begäras om minst 2 veckor på förhand i fortsättningen och gäller endast de som inte har nätbankskoder. För barnens intyg behövs fullmakt.
  Läs mer
 • Smittspårningstelefonen är för tillfället mycket hårt belastad och all nödvändig information om karantäner finns att läsa från karantänsanvisningen. Den som får ett meddelande om att ett barn eller vuxen är försatt i karantän (via sms, Wilma eller andra kanaler) ska noggrant ta del av den information som ges i meddelandet.
  Läs mer
Senast uppdaterad 25.03.2020