Ajankohtaiset tiedotteet

 • Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn terveyskeskukset ovat erikoistapauksissa tulostaneet OmaKannasta rokotustodistuksen henkilöille, joilla ei ole omia verkkopankkitunnuksia. Jatkossa tätä palvelua tulee pyytää vähintään 2 viikkoa etukäteen ja se koskee vain niitä, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia. Lasten todistuksia varten tarvitaan valtakirja.
  Lue lisää
 • Sosiaali- ja terveysvirasto tiedottaa kiinnioloista joulupyhien 2021 aikana.
  Lue lisää
 • Puhelinneuvontojen (terveyskeskus, äitiys- ja lastenneuvola, palveluohjaus, optimointikeskus ja suunterveydenhuolto) linjoissa saattaa esiintyä häiriöitä viikoilla 48–50.
  Lue lisää
 • Kasvomaskin käytön suositus jatkuu Pohjanmaalla joulukuun loppuun saakka. Näin päätti tiistai-iltapäivällä 23.11. kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä. Pohjanmaa on edelleen viruksen leviämisalue, minkä vuoksi käytössä olevia alueellisia suosituksia tarkistettiin. Ryhmä antoi tarkennetun tilannekuvansa Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirastolle, jolta ryhmä toivoo kokoontumisten rajoituspäätöstä Pohjanmaalle lähiviikkojen ajalle. Mahdollisilla rajoituspäätöksillä alueen tilanteen toivotaan kääntyvän paremmaksi vielä ennen joulua ja vuodenvaihdetta.
  Lue lisää
 • Joulun pyhäpäivät tuovat muutoksia influenssa- ja koronarokotuksiin sekä ajanvaraukseen. Rokotukset ovat tauolla 23.12.2021-3.1.2022.
  Lue lisää
 • Uusi elintarvikelaki 297/2021 siihen pohjautuva maa- ja metsätalousministeriön asetus 318/2021 tulivat voimaan 21.4.2021. Keskeiset muutokset uudessa elintarvikelaissa liittyvät maksuihin. Maksuihin liittyvät muutokset tarkoittavat muun muassa sitä, että vuoden 2022 alusta elintarvikevalvontakohteilta peritään vuosittain valvonnan perusmaksua. Uusi elintarvikelaki mahdollistaa myös, että toimivaltainen valvontaviranomainen voi määrätä toimijan elintarvikevalvonnan seuraamusmaksun ennaltaehkäisemään elintarvikesäännösten vastaista toimintaa. Lue lisää maksuista täältä:
  Lue lisää