Ajankohtaiset tiedotteet

 • Äitiys- ja lastenpuhelinneuvonan puhelinaikoja lyhennetään 20.9.2021 alkaen: - Lastenpuhelinneuvonta on auki maanantai-perjantai klo 8-10, puh. 786 1234 - Äitiys- ja ehkäisypuhelinneuvonta on auki maanantai-perjantai klo 8-10, puh. 786 1230 Muutoksella saadaan lisää vastaanottoaikoja Pietarsaaren, Luodon, Pedersören ja Uudenkaarlepyyn äitiys- ja lapsineuvoloihin.
  Lue lisää
 • Tilannekuva on kehittymässä kohti parempaa, mutta Pohjanmaa on yhä koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Viruksen ilmaantuvuus on alueella tänään 214. Tartuntoja on eniten lapsilla, koululaisilla ja rokottamattomilla aikuisilla. Tiistaina 14.9. kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kehottaa hankkimaan rokotesuojan.
  Lue lisää
 • Covid-19-tartunnat leviävät tällä hetkellä laajasti Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston alueella. Tartuntaketjuja esiintyy lähinnä Pietarsaaressa ja Luodossa, mutta jonkin verran myös Uudessakaarlepyyssä ja Pedersören kunnassa. Altistuksia esiintyy useissa kouluissa ja muuallakin yhteiskunnassa, vaikka tartuntaketjut ovat suurimmaksi osaksi tunnettuja.
  Lue lisää
 • Henkilöt, joilla on todettu koronavirus, ovat oleskelleet seuraavissa paikoissa - Oxhamns skola 6.9. - Näs skola 7.–8.9. - Cronhjelms skola 7.–9.9. Lähikontakteihin otetaan ensisijaisesti yhteyttä Wilman kautta ja heidät asetetaan tarvittaessa karanteeniin. Opetus jatkuu muilla normaalisti.
  Lue lisää
 • Lasten- ja äitiyspuhelinneuvonnassa on ajoittain ruuhkaa. Callback-toiminto (takaisinsoitto) ei ole tällä hetkellä käytössä.
  Lue lisää
 • Alueemme lisääntyneiden koronatartuntojen vuoksi tartunnanjäljittäjillä kestää kauemmin ottaa yhteys niihin, jotka ovat saaneet tiedon positiivisesta testituloksesta. Jos saat viestin positiivisesta covid-19 testituloksesta: Pysy kotona ja odota, että tartunnanjäljittäjät soittavat ja antavat tarkemmat ohjeet.
  Lue lisää