Alina

Koronavirus

Alina on Pedersöressä sijaitseva dementia-asumisyksikkö sinulle, jolla on muistisairaus. Alina sijaitsee Pedersheimin palvelukodin yhteydessä ja koostuu kahdesta moduulista.   

Oma huone, hoitajia ja aktiviteetteja   

Asut omassa huoneessasi rauhallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä. Ympärilläsi ovat hoitajat, jotka tuntevat tottumuksesi ja elämäntarinasi. Voit osallistua fyysiseen toimintaan, esim. tuolijumppaan, yksilölliseen harjoitteluun ja kävelylenkkeihin. Sisäpihalla on myös ulkoilumahdollisuuksia. Harjaannutamme muistiasi päivittäisillä lauluhetkillä ja erilaisilla keskusteluilla.

Annamme sinulle turvaa ja lämpimän ilmapiirin, jossa hoitajat estävät turvattomien tilanteiden syntyä. 

Osallistamme omaisia

Kaksi, kolme viikkoa sen jälkeen, kun olet saanut vakituisen paikan, järjestämme keskustelutilaisuuden omaistesi kanssa. Keskusteluja jatketaan säännöllisesti. Tuemme omaisia tarvittaessa. Voit olla yhteydessä sukulaisiin ja ystäviin, ja omaisesi ovat tervetulleita vierailulle mihin aikaan päivästä tahansa. Arvostamme heidän osallistumistaan hoitoon.

Kuntouttava työote

Kuntouttavalla työotteella haluamme ylläpitää toimintakykyäsi mahdollisimman pitkään. Haluamme antaa sinulle mielekkään arjen. Kohtelemme sinua kunnioittavasti ja annamme yksilöllistä hoivaa. Haluamme tukea sinua siten, että saat hyvän itsetunnon.

Tarvittaessa voimme olla yhteydessä geriatrian erikoislääkäriin. Yleensä lääkäri käy kierrolla joka viikko, ja silloin voimme käsitellä ajankohtaisia asioita.

Hakeminen

Hakiessasi paikkaa Alinasta sinun tai omaisesi tulee täyttää hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään hoidon suunnitteluryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Maksut

Asumisesta Alinassa laskutamme tuloperusteisen asiakasmaksun, vuokrasopimuksen mukaisen erillisen vuokran sekä palvelu- ja ateriamaksun. 

Lisätietoa

 

Viimeksi muokattu 11.12.2020