Aurinkorinne

Koronavirus

Aurinkorinne on Pietarsaaressa sijaitseva dementia-asumisyksikkö sinulle, joka olet muistisairas ja tarvitset ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa.

Aurinkorinteessä saat oman huoneen

Aurinkorinne on jaettu kolmeen osastoon, joista kullakin on yhdeksän paikkaa. Jokaisella osastolla yksi paikoista on niin sanottu vuorohoitopaikka (intervalli). Vuorohoitopaikka on tarkoitettu lähinnä omaishoitajien jaksamisen tukemiseen. Koska Aurinkorinne on jaettu pienempiin osastoihin, voit tuntea olosi rauhalliseksi ja turvalliseksi.

Meille muuttaessasi saat oman huoneen, johon kuuluu wc ja suihku. Saat sisustaa huoneesi omien toiveidesi mukaisesti, jotta se tuntuu kodinomaiselta.

Osallistamme omaisia

Kunnioitamme itsemääräämisoikeutta. Saat päättää itse arkiasioista, esimerkiksi mitä vaatteita haluat käyttää, kauanko haluat nukkua ja mihin aikaan haluat mennä nukkumaan. Asuttuasi meillä muutaman viikon järjestämme keskustelutilaisuuden sinun ja omaistesi kanssa. Samalla käymme läpi elämäntarinasi ja keskustelemme hoito- ja kuntoutussuunnitelmastasi. 

Kuntouttava työote

Noudatamme kuntouttavaa työotetta. Saat tukea ja kannustusta arjessa, jotta omat voimavarasi säilyvät ja itsetuntosi vahvistuu. Henkilöstö huomioi yksilöllisyytesi ja toimii siten, että tunnet tulevasi nähdyksi joka päivä. Yhteydenpito läheisiisi on tärkeää, ja he ovat tervetulleita osallistumaan arkeesi. He voivat käydä vapaasti vierailulla mihin aikaan päivästä tahansa. 

Lääkärimme käy yleensä ”kierrolla” kerran viikossa, mutta tarvittaessa otamme häneen yhteyden muinakin aikoina.  
 

Hakeminen

Hakiessasi paikkaa Aurinkorinteeltä sinun tai omaisesi tulee täyttää hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään hoidon suunnitteluryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Maksut

Laskutamme Aurinkorintessä asumisesta tuloperusteisen asiakasmaksun, asumisesta vuokrasopimuksen mukaisen erillisen vuokran sekä lisäksi palvelu- ja ateriamaksun.

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 11.12.2020