Roslunden

Koronavirus

Roslundens demenshem on Luodossa sijaitseva dementia-asumisyksikkö sinulle, joka sairastat muistisairautta. 

Hyvää elämää joka päivä

Haluamme, että asukkaanamme voit elää hyvän hoidon avulla sisällökästä ja virikkeellistä elämää ja että saat luonamme arvokkaan ja turvallisen arjen. Omia voimavarojasi hyödynnetään hoidossa ja otamme huomioon yksityisyytesi. Kohtelemme sinua kunnioittavasti, ja itsemääräämisoikeutesi säilyy mahdollisimman pitkälti. Pyrimme tukemaan omaa toimintakykyäsi.
 
Kodinomaisessa ympäristössämme saat sisustaa huoneesi itse omilla huonekaluillasi, tauluillasi ja muilla tavaroilla. Omaisesi ovat tervetulleita vierailulle kaikkina vuorokaudenaikoina. Arvostamme omaisten osallisuutta hoitoosi.

Omahoitaja vastaa huolenpidostasi

Paikalla on osaavaa ja työstään innostunutta henkilöstöä vuorokauden ympäri. Saat omahoitajan, joka vastaa sinun huolenpidostasi. Noin kuukauden kuluttua dementiakotiin muutostasi järjestämme tapaamisen, johon osallistutte sinä, omaisesi, omahoitajasi ja sairaanhoitaja/johtaja. Tapaamisen aikana laadimme henkilökohtaisen hoitosuunnitelman. Tarkoituksena on, että opimme tuntemaan toisemme ja että olosi on turvallinen ja tunnet, että sinusta pidetään hyvää huolta.

Meillä pääset ulkoilemaan

Dementiakotimme sijaitsee luonnonkauniilla alueella. Meillä on oma puutarha, jossa pyrimme ulkoilemaan päivittäin. Kesäisin vietämme paljon aikaa ulkona. Järjestämme säännöllisesti erilaista ohjelmaa, kuten ryhmäjumppaa, muistiharjoituksia, hartauksia, laulutuokioita, ääneenlukua ym. Halutessasi saat osallistua päivittäisiin askareisiin.

Fysioterapeutti on tarvittaessa tavattavissa. Lääkäri käy kerran viikossa, ja muina aikoina otamme häneen tarvittaessa yhteyden puhelimitse. 

Hakemus

Hakiessasi paikkaa Roslundenista sinun tai omaisesi tulee täyttää hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään hoidon suunnittelu-ryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Maksut

Laskutamme Roslundenissa asumisesta tuloperusteisen asiakasmaksun, asumisesta vuokrasopimuksen mukaisen erillisen vuokran sekä lisäksi palvelu- ja ateriamaksun. 

Lisätietoa

 

Viimeksi muokattu 11.12.2020