Frida

Koronavirus

Frida on Pedersöressä sijaitseva tehostetun palveluasumisen 10-paikkainen yksikkö sinulle, joka tarvitset tehostettua hoitoa vuorokauden ympäri.

Saat oman huoneen ja voit tuoda huoneeseesi omia huonekaluja ja käyttää omia vaatteitasi, kunhan vaatteet ovat nimikoituja. Pitkäaikaishoitomaksuun sisältyvät myös kalustus, vaatetus, hygieniatuotteet, apuvälineet, päivittäinen hoito, lääkkeet ja kuntoutus.

Asukkaana voit osallistua Pedersheimin yhteisiin aktiviteetteihin, mm. musiikituokioihin, bingoon ja peleihin. Vierailevat yhdistykset ja seurakunnat järjestävät myös monenlaista ohjelmaa useita kertoja viikossa. Kesäisin oleskelemme mahdollisimman paljon ulkona terassilla. Kuntouttavana ja virkistävänä aktivointina pidämme myös yhteisiä ruokailu- ja kah-vihetkiä yksikön ruokasalissa.

Fridan hoitajat auttavat sinua esim. hygienian hoidossa, ruokailussa ja WC-käynneillä. Hoitajat tarkkailevat ja seuraavat vointiasi.

Pedersheimissä toimii myös kuntoutusohjaaja, joka tekee aktiivisesti työtä yhdessä Fridan hoitajien kanssa hyvinvointisi edistämiseksi ja esimerkiksi sopivien apuvälineiden kartoittamiseksi.

Yhteistyö omaisten kanssa on meille tärkeää. Muuton jälkeen järjestämme tapaamisen sinun ja omaistesi kanssa hyvän yhteistyön luomiseksi. Omaiset ovat aina tervetulleita tervehtimään sinua ja heillä on mahdollisuus myös osallistua hoitoosi niin halutessaan.

Lääkäri käy yksikössä kerran viikossa ja häneen olemme puhelimitse yhteydessä myös aina tarvittaessa.

Elämän loppuvaiheen hoito on olennainen osa toimintaamme. Pyrimme arvokkaaseen, yksilölliseen ja turvalliseen hoitoon kaikissa olosuhteissa.

Hakiessasi paikkaa Pedersheim Fridasta sinun tai omaisesi tulee täyttää hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään hoidon suunnitteluryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Maksut

Asumisesta Fridassa laskutamme tuloperusteisen asiakasmaksun, vuokrasopimuksen mukaisen erillisen vuokran sekä palvelu- ja ateriamaksun.

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 20.10.2020