Hakalehto

Koronavirus

Hakalehto on Uudessakaarlepyyssä sijaitseva tehostetun palveluasumisen yksikkö sinulle, joka olet ikääntynyt etkä kykene enää asumaan omassa kodissasi. Hakalehto on turvallinen ja viihtyisä asuinpaikka, ja henkilöstö on apunasi vuorokauden ympäri.

Lähtökohtanamme on, että ikääntyminen on luonnollinen elämänvaihe. Noudatamme kuntouttavaa työotetta ja haluamme säilyttää oman toimintakykysi. Tuemme, ohjaamme ja kannustamme sekä sinua että omaisiasi.

Järjestämme ohjelmaa, kuten yhteislaulua, voimistelua, yksilöllistä harjoittelua, hartauksia, bingoja ja kävelylenkkejä. Myös eri yhdistykset käyvät vierailuilla ja järjestävät erilaista ohjelmaa.

Asumispaikan saatuasi järjestämme muutaman viikon kuluttua omaiskeskustelun, jonka aikana annamme yleistä tietoa Hakalehdosta, laadimme vuokrasopimuksen ja käymme läpi elämänkertomuksen sekä hoitosuunnitelman. Yhteydenpidon omaisiin tulee olla säännöllistä hoidon onnistumiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä ei ole säännöllisiä vierailuaikoja, vaan omaiset saavat tulla käymään silloin kun heille sopii.

Hakalehdossa on 51 asuinpaikkaa, jotka on jaettu neljään osastoon; A Valkovuokko, B Sinivuokko ja C Kevätesikko, niissä on yhden hengen huoneet, sekä D Lumikello, jossa on kahden hengen huoneet. Huoneissa on sänky, yöpöytä, kirjahylly, pöytä ja tuoli. Joka huoneeseen kuuluu oma WC ja suihku. Voit ottaa mukaasi vähän omia tavaroitasi kuten omat taulut ja valokuvat, jotta huoneestasi tulee viihtyisämpi.

Lääkärimme käy yleensä ”kierrolla” kerran viikossa. Tarvittaessa voimme ottaa häneen yhteyden muinakin aikoina.
 
Hakiessasi paikkaa Hakalehdolta sinun tai omaisesi tulee täyttää hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään hoidon suunnitteluryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Maksut

Laskutamme Hakalehdossa asumisesta tuloperusteisen asiakasmaksun, asumisesta vuokrasopimuksen mukaisen erillisen vuokran sekä lisäksi palvelu- ja ateriamaksun.   

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 18.10.2021