Hakalehto

Koronavirus

Hakalehto on Uudessakaarlepyyssä sijaitseva tehostetun palveluasumisen yksikkö sinulle, joka olet ikääntynyt etkä kykene enää asumaan omassa kodissasi. Hakalehto on turvallinen ja viihtyisä asuinpaikka, ja henkilöstö on apunasi vuorokauden ympäri.

Lähtökohtanamme on, että ikääntyminen on luonnollinen elämänvaihe. Noudatamme kuntouttavaa työotetta ja haluamme säilyttää oman toimintakykysi. Tuemme, ohjaamme ja kannustamme sekä sinua että omaisiasi.

Järjestämme ohjelmaa, kuten yhteislaulua, voimistelua, yksilöllistä harjoittelua, hartauksia, bingoja ja kävelylenkkejä. Myös eri yhdistykset käyvät vierailuilla ja järjestävät erilaista ohjelmaa.

Asumispaikan saatuasi järjestämme muutaman viikon kuluttua omaiskeskustelun, jonka aikana annamme yleistä tietoa Hakalehdosta ja laadimme vuokrasopimuksen. Yhteydenpidon omaisiin tulee olla säännöllistä hoidon onnistumiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä ei ole säännöllisiä vierailuaikoja, vaan omaiset saavat tulla käymään silloin kun heille sopii.

Hakalehdossa on 48 asuinpaikkaa, jotka on jaettu neljään moduuliin. Kaksi moduulia on tarkoitettu dementia-asumiseen, ja niissä on yhden hengen huoneet. Yksi moduuli on tarkoitettu tavalliseen palveluasumiseen ja siinäkin on yhden hengen huoneet. Huoneissa on sänky, yöpöytä, kirjahylly, pöytä ja tuoli. Joka huoneeseen kuuluu oma WC ja suihku.

Neljäs moduuli on tarkoitettu palveluasumiseen. Siellä on kahden hengen huoneet ja nostolaite. Tämän moduulin asukkaat tarvitsevat runsaasti apua. 

Voit ottaa mukaasi vähän omia tavaroitasi, jotta huoneestasi tulee viihtyisämpi.

Lääkärimme käy yleensä ”kierrolla” kerran viikossa. Tarvittaessa voimme ottaa häneen yhteyden muinakin aikoina.
 
Hakiessasi paikkaa Hakalehdolta sinun tai omaisesi tulee täyttää hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään hoidon suunnitteluryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Maksut
Laskutamme Hakalehdossa asumisesta tuloperusteisen asiakasmaksun, asumisesta vuokrasopimuksen mukaisen erillisen vuokran sekä lisäksi palvelu- ja ateriamaksun.   

Lisätietoa

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

 

Viimeksi muokattu 26.03.2020