Kotihoito

Voit hakea kotihoitoa, jos olet yli 65-vuotias etkä voi enää käyttää avopalveluita alentuneen toimintakyvyn vuoksi. Myös Yli 18-vuotiaat erityistarpeiset henkilöt voivat hakea kotihoitoa. 

Kotihoito tukee sinua ja mahdollisuuksiasi asua kotona ja selviytyä arjessa sairauksista ja heikentyneestä toimintakyvystä huolimatta. Autamme sinua vahvistamaan omia voimavarojasi ja omatoimisuuttasi kotona. Läheisiäsi kannustetaan osallistumaan hoitoon ja huolenpitoon.

Kotihoito koostuu sekä kotipalvelusta että kotisairaanhoidosta. Kotihoitoa järjestetään kunnallisena toimintana, palvelusetelillä tai arvonlisäverottomana palveluna. Kunnallinen kotihoito on sosiaali- ja terveysviraston järjestämä palvelu, joka laskutetaan sosiaali- ja terveysviraston kautta. Palveluseteli tarkoittaa sitä, että asiakkaana saat "maksusetelin", joka vastaa sosiaali- ja terveysviraston päättämää, voimassa olevien asiakasmaksujen mukaista arvoa. Palvelusetelillä maksat yksityiselle palveluntuottajalle, jonka olet valinnut listalta. Palvelusetelin lisäksi yksityinen palveluntuottaja voi periä sinulta myös omavastuuosuuden, joka on palvelusetelin ja palveluntuottajan hinnan välinen erotus. Arvonlisäverottomat palvelut tarkoittavat sitä, että asiakkaana voit itse valita listalta kotihoidon palveluntuottajan ja maksat arvonlisäverottoman osuuden palvelusetelillä tai ilman.  

Saadaksesi kotihoitoa sinun tai läheistesi tulee ottaa yhteyttä palveluohjaajaan, joka selvittää palvelu- ja hoitotarpeesi. Lue lisää sivulta Miten haet kotihoitoa.

Viimeksi muokattu 06.10.2020