Kotihoito

Voit hakea kotihoitoa jos olet yli 65-vuotias ja et enää voi käyttää avopalveluita alentuneen toimintakyvyn vuoksi. Yli 18-vuotiaat erityistarpeiset henkilöt voivat myös hakea kotihoitoa. 

Kotihoito tukee sinua ja mahdollisuuksiasi asua kotona ja selviytyä arjesta sairauksista ja heikentyneestä toimintakyvystä huolimatta. Autamme sinua vahvistamaan omia voimavarojasi ja omatoimisuuttasi kotona. Läheisiäsi kannustetaan osallistumaan hoitoon ja huolenpitoon.

Kotihoito koostuu sekä kotipalvelusta että kotisairaanhoidosta. Kotihoitoa järjestetään kunnallisena toimintana, palvelusetelillä tai arvonlisäverottomana palveluna. Kunnallinen kotihoito on sosiaali- ja terveysviraston järjestämä palvelu, joka laskutetaan sosiaali- ja terveysviraston kautta. Palveluseteli tarkoittaa sitä, että asiakkaana saat "maksusetelin", joka vastaa sosiaali- ja terveysviraston päätettyä arvoa voimassa olevien asiakasmaksujen mukaisesti. Palvelusetelillä maksat yksityiselle palveluntuottajalle, jonka olet listalta valinnut. Palvelusetelin lisäksi yksityinen palveluntuottaja voi myös periä sinulta omavastuuosuuden, joka on palvelusetelin ja palveluntuottajan hinnan erotus. Arvonlisäverottomat palvelut tarkoittaa sitä, että asiakkaana voit itse listalta valita kotihoidon palveluntuottajan ja maksat arvonlisäverottoman osuuden palvelusetelillä tai ilman.  

Saadaksesi kotihoitoa sinun tai läheistesi tulee ottaa yhteyttä palveluohjaajaan, joka selvittää palvelu- ja hoitotarpeesi. Lue lisää sivulta Miten haet kotihoitoa.

Viimeksi muokattu 09.09.2020