Kunnallinen kotihoito

Koronavirus

Saadaksesi kunnallista kotihoitoa sinun on täytettävä tietyt kriteerit. Sinä tai läheisesi otatte yhteyttä palvelunohjaajaan, joka selvittää palvelu- ja hoitotarpeesi. Lue lisää sivulta Miten haet kotihoitoa

Kunnallinen kotihoito koostuu sekä kotipalvelusta että kotisairaanhoidosta ja on sosiaali- ja terveysviraston järjestämää. Sosiaali- ja terveysvirasto laskuttaa sinua palvelusta. 

Kotipalvelun lähihoitajat, kotihoitajat ja kotiavustajat auttavat jokapäiväisissä askareissa ja henkilökohtaisissa toiminnoissa, esim. henkilökohtaisen hygienian hoitamisessa, kylpemisessä, pukeutumisessa ja riisuutumisessa, aterioinnissa ja vaatehuollossa. Lähihoitaja jakaa myös lääkkeitä ja hoitaa haavoja, antaa pistoksia ja suorittaa muita hoitotoimenpiteitä. Kotipalvelu toimii laaditun palvelu- ja maksupäätöksen mukaisesti joka päivä vuorokauden ympäri.

Kotisairaanhoidon sairaanhoitajat auttavat sinua, kun et pysty käymään terveyskeskuksessa sairauden tai heikentyneen toimintakyvyn vuoksi. Sairaanhoitaja huolehtii mm. verikokeista, pistoksista, ompeleiden poistosta, haavanhoidosta, lääkityksestä ja sen seurannasta. Sen lisäksi sairaanhoitaja huolehtii mm. kivunlievityksestä kipupumpun avulla, lääkkeiden antamisesta suonensisäisessä tiputuksessa sekä saattohoidosta syöpähoitajan kanssa. Myös lääkäri voi tehdä kotikäyntejä tarvittaessa.

Kotisairaanhoitoa annetaan lääkärin määräyksestä suunnitellulla ja sovitulla tavalla omassa kodissasi. Hoitoa annetaan jokaisena viikonpäivänä klo 8 - 21. Hoitajan käynti voi olla tilapäinen käynti tai säännöllisesti toistuva käynti laaditun palvelu- ja maksupäätöksen mukaisesti.
Kotisairaanhoito on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille henkilöille.

Tietoa mm. maksuista ja laskutuksesta, muutoksista ja peruutuksista sekä optimoinnista löydät kotihoidon etusivulta

Lue lisää

Asiakirjat

Voit kuunnella alla olevia asiakirjoja tai avata pdf-muodossa.

Viimeksi muokattu 20.10.2020