Yksityinen kotihoito palvelusetelillä

Kun sinulle on myönnetty kotihoitoa, voit kääntyä halutessasi yksityisen palveluntuottajan puoleen. Maksat silloin palvelun osittain tai kokonaan palvelusetelillä, jonka palveluohjaaja on myöntänyt.

Tilapäinen ja säännöllinen kotihoito palvelusetelin tukemana

Palvelusetelillä voidaan myöntää tilapäistä tai säännöllistä kotihoitoa sairaalasta kotiutettavalle yli 65-vuotiaalle henkilölle, jonka toimintakyky on tilapäisesti heikentynyt sairauden vuoksi. Palvelusetelin avulla voidaan järjestää kotihoitoa myös muihin tarpeisiin.

Palvelusetelin avulla järjestettävä kotihoito edellyttää, että palveluohjaaja on

  • arvioinut palvelutarpeen ja kotihoidon kriteerien täyttymisen
  • laatinut hoito- ja palvelusuunnitelman
  • vahvistanut palvelun sisällön ja laajuuden asiakkaan ja tarvittaessa omaisen kanssa.

Tilapäistä kotihoitoa myönnetään 2 - 6 viikoksi tai tarvittaessa lyhemmäksikin ajaksi.

Ennen myönnetyn tilapäisen kotihoidon päättymistä tehdään uusi hoito- ja palvelutarpeen arviointi ja asiakkaalla on mahdollisuus jatkaa säännöllistä kotihoitoa palvelusetelin avulla tai siirtyä kunnallisen kotihoidon piiriin.

Tilapäisen kotihoidon setelin arvo vaihtelee viikonpäivän ja vuorokaudenajan mukaan. Säännöllisen kotihoidon setelin arvo on tulosidonnainen.

Saadaksesi kotihoitoa sinun tai läheistesi tulee ottaa yhteyttä palveluohjaajaan, joka selvittää palvelu- ja hoitotarpeesi. Lue lisää sivulta Miten haet kotihoitoa.

Asiakkaana sinulla on oikeus kieltäytyä palvelusetelin vastaanottamisesta. Siinä tapauksessa kunnan on järjestettävä palvelut muulla tavalla. Asiakkaana et voi myöskään ehdottomasti vaatia palveluseteliä.

Yleistä tietoa kotihoidon maksuista ja laskutuksesta, muutoksista ja peruutuksista sekä optimoinnista löydät kotihoidon etusivulta.

Oletko palveluntuottaja?

  • Lue lisää palveluntuottajille tarkoitetuilta sivuiltamme Palvelusetelit
Viimeksi muokattu 30.12.2020