Asunnon muutostyöt

Koronavirus

Jotta kotona asumistasi voitaisiin tukea jatkossakin, voit tarvittaessa hakea sosiaalihuoltolain mukaisia asunnon muutostöitä (ohjeet). Voit hakea pienimuotoisia varustamis-, korjaus- ja muutostöitä asuntoosi. Kyseessä voi olla esim. kynnysten poisto tai tukikahvojen ja luiskien asennus.

Hakemus

Asunnon muutostöiden mahdollisuuden selvittämiseksi teet hakemuksen senioriohjaajalle, joka kartoittaa ja selvittää asian. Hakemus tehdään pdf-lomakkeella ”Hakemus sosiaalihuoltolain mukaisista asunnon muutostöistä”. 

Avustus myönnetään harkinnan mukaan. Sinun on oltava yli 65-vuotias ja asunnon on oltava omistusasunto. Kartoituksessa huomioidaan tulosi ja muu varallisuutesi, mutta myös edellytyksesi jatkaa asumista asunnossa, jos muutostyöt tehdään.

Maksut

Kartoitus on maksuton ja se johtaa aina päätökseen. Tuen määrä ilmenee päätöksestä.

Ensisijaisena tavoitteena on, että huolehdit itse tai omaistesi kanssa asunnon korjaamisesta ja varustamisesta omia tarpeitasi ja toimintakykyäsi vastaavaksi. Asunnon huono kunto ei lisää mahdollisuuksia kunnallisen asumispaikan saamiseksi. Tähän vaaditaan, että hoidon tarve on laaja ja että kotihoidon palvelut eivät enää täytä tarvettasi. 

Lue lisää

Viimeksi muokattu 18.12.2020