Päivätoiminta

Koronavirus

Yleistä tietoa, Kunnallinen toiminta, Palvelusetelillä, Peruminen, Maksut, Lue lisää, Palveluntuottajille

Päivätoiminta on suunnattu ensisijaisesti yli 65-vuotiaille kotona asuville henkilöille, joiden fyysinen, kognitiivinen, psyykkinen ja sosiaalinen toimintakyky on alentunut tai on vaarassa alentua, myös silloin kun ikäihminen ei jaksa tai voi osallistua toimintoihin, joita muuten järjestetään kodin ulkopuolella.

Päivätoiminnan tarkoituksena on tukea ikäihmistä kotona asumisessa ja ehkäistä sosiaalista eristäytymistä. Päivätoiminta haluaa tuoda jokaiseen päivään iloa, sisältöä ja yhdessäoloa sekä tukea omaisia ja helpottaa heidän tilannettaan, innostaa fyysiseen aktiivisuuteen ja harjoittaa muistitoimintoja.

Hakeminen

Päiväkeskuspalvelua haetaan palveluohjauksen kautta. Palveluohjaajat tekevät kokonaisarvioinnin ikäihmisen tilanteesta ja voivat myöntää yhden päivätoimintakäynnin viikkoa kohden.

Palveluohjauksessa selvitetään tarve käyttämällä RAI-arviointivälinettä ja tehdään päätökset vahvistettujen kriteerien mukaisesti - "Päivätoiminnan kriteerit ja toimintaperiaatteet". Palveluohjaaja laatii kokonaisarvioinnin perusteella yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman. Päivätoiminnan tulee tarjota tukea ja virikkeitä yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti.

Päivätoimintaa järjestetään sekä kunnallisena toimintana että palvelusetelien tukemana.

Sosiaali- ja terveysviraston kunnallinen toiminta

Tarjoamme päiväkeskustoimintaa Lyossa Pedersöressä ja Daglundenissa Luodossa. Muistisairauksia sairastaville järjestetään päivätoimintaa Pietarsaaren Azaleassa.

Päivätoiminta aloittaa päivän ohjelman kello 10. Nautimme herkullisen lounaan ja juomme iltapäiväkahvit ennen kotiin lähtöä klo 15 aikoihin. Voit tulla päivätoimintaan omaistesi avustamana tai päivätoiminnan henkilökunnan järjestämällä Vippari- tai taksikuljetuksella.

Päivätoiminnan peruminen

Jos jätät joskus osallistumatta päivätoimintaan, ota yhteys päiväkeskukseen. On tärkeää, että teet peruutuksen, jotta sinua ei laskuteta siltä päivältä.

Palvelusetelien tukemana

Laaditun yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman perusteella asiakkaalle myönnetään päiväkeskuskäyntejä palvelusetelillä. Asiakas voi itse valita palveluntuottajan alla olevasta listasta. Päivätoimintaan järjestetään kuljetus julkisen liikenteen avulla. Asiakas maksaa matkat itse ostamalla liput kuljetusliikkeeltä tai maksamalla jokaisen matkan käteisellä suoraan kuljettajalle.

Maksut

Kartoitus on maksuton, mutta laskutamme päivätoiminnasta ja mahdollisesta kuljetuksesta hinnaston mukaisesti. Peruuttamaton osallistuminen päivätoimintapäivään laskutetaan. Palveluntuottaja laskuttaa palvelusetelillä toteutettavan päivätoiminnan.

Lue lisää

Oletko palveluntuottaja?

  • Lue lisää sivuiltamme palvelusetelit, jotka on suunnattu palveluntuottajille.

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää!

  • Ota yhteyttä palveluohjaukseen kartoituksen ja selvityksen osalta  
  • Ota yhteyttä kyseiseen yksikköön sen tarjoaman toiminnan osalta
Viimeksi muokattu 22.03.2021