Social- och hälsovårdsverket

Social- och hälsovårdsverketSocial- och hälsovårdsverket

Start
För patienter kunder och klienter
För personal, yrkesverksamma och studerande
Om oss
Social- och hälsovårdsverket
Kontaktuppgifter
Respons
epost
zoom out zoom in

Start -> För patienter kunder och klienter ->  Äldre -> Boende/Avdelning
-> Långvård - långvarig institutionsvård -> Nykarleby vårdavdelning
  Sök
ctrl F
  print Utskrift   

Större text ctrl +
Mindre text ctrl -

 
 
Nykarleby vårdavdelning
 
Nykarleby vårdavdelning är en geriatrisk avdelning för dig som behöver långvarig institutionsvård.
 
På avdelningen finns 25 patientplatser och vi finns vid Nykarleby hälsovårdscentral. Avdelningens huvudingång finns på Bankgatan.
 
Vi har två parrum, övriga är enpersoners rum. Alla rum har eget WC och TV. En del har också egen dusch. Hos oss har du inte eget rum och vid behov kan du bli tvungen att byta rum.
 
För att få vård på vårdavdelningen behöver du en läkarremiss eller en överenskommelse med avdelningsläkaren.
 
För att ansöka om intervallperiod till Nykarleby vårdavdelning behöver du eller dina anhöriga fylla i ansökningsblanketten "Ansökan om boende eller intervallvård". Ansökan sänds till SAS-gruppen. Då vi får din ansökan gör vi en kartläggning över ditt totala vård- och omsorgsbehov. Som grund för ett beslut följer vi Kriterier för beviljande av boendeplats för att säkerställa en säker och rättvis behandling. 

På avdelningen stöder vi äldre vid plötslig sjukdom, rehabilitering efter operationer, medicinjusteringar, avlastning från hemmet, palliativ vård m.m. På avdelningen har vi också äldre som köar för en plats till annat boende.
 
Vi har ett rehabiliterande och aktiverande arbetssätt som stöder dina individuella förmågor. Fysioterapeuten besöker oss dagligen. Alla på vår avdelning har individuella vårdplaner. Anhörigas engagemang i vården uppskattas.


Våra besökstider är kl. 14 - 19 eller enligt överenskommelse. Har du frågor till avdelningsläkaren kan du ringa kl. 8. På avdelningen har vi regelbundna ronder.

 

För långvårdsboende på Nykarleby vårdavdelning fakturerar vi en inkomstbaserad långvårdsavgift. Länk till våra avgifter finns i högra kanten.

 

 
Har du frågor, ta kontakt!
  • Länk till kontaktuppgifter finns i högra kanten

 

Läs mera

 


Uppdaterad 24.3.2017