Social- och hälsovårdsverket

Social- och hälsovårdsverketSocial- och hälsovårdsverket

Start
För patienter kunder och klienter
För personal, yrkesverksamma och studerande
Om oss
Social- och hälsovårdsverket
Kontaktuppgifter
Respons
epost
zoom out zoom in

Start -> För patienter kunder och klienter -> Vuxna -> Avdelningar
-> Nykarleby vårdavdelning

  Sök
ctrl F
  print Utskrift   

Större text ctrl +
Mindre text ctrl
-

 
 
Nykarleby vårdavdelning
 
Nykarleby vårdavdelning är en allmänmedicinsk avdelning för dig som behöver kortvarig sjukhusvård, intervallvård eller långvarig institutionsvård.
 
Vi har 25 patientplatser och vi finns vid Nykarleby hälsovårdscentral. Avdelningens huvudingång finns på Bankgatan.
 
Vi har två stycken två personers rum, övriga rum är en personers rum. Alla rum har egen TV och toalett, en del rum har också egen dusch. Vid behov kan du som patient bli tvungen att byta rum under din avdelningsvistelse.
 
För att få vård på vårdavdelningen behöver du en överenskommelse med avdelningen.
 
På avdelningen stöder vi äldre vid plötslig sjukdom, rehabilitering efter operationer eller stroke, medicinjusteringar, avlastning från hemmet, palliativ vård m.m. Vi har också äldre som väntar på fortsatt vårdplats till annat boende.
 
Vi har ett rehabiliterande och aktiverande arbetssätt som stöder dina individuella förmågor. Fysioterapipersonal besöker oss alla vardagar. Alla våra patienter har individuella vårdplaner och läkaren rondar vardagar. Våra besökstider är kl. 14 - 19 eller enligt överenskommelse.  
 
För att ansöka om intervallperiod till Nykarleby vårdavdelning behöver du eller dina anhöriga fylla i ansökningsblanketten "Ansökan om boende eller intervallvård". Ansökan sänds till SAS-gruppen. Då vi får din ansökan gör vi en kartläggning över ditt totala vård- och omsorgsbehov. Som grund för ett beslut följer vi Kriterier för beviljande av boendeplats för att säkerställa en säker och rättvis behandling. 

 

Avgift
För kortvård och intervallvåd fakturerar vi en dygnsavgift. För långvårdsboende fakturerar vi en inkomstbaserad långvårdsavgift. Länk till våra avgifter finns i högra kanten.

 

 
Har du frågor, ta kontakt!
  • Länk till kontaktuppgifter finns i högra kanten

 

Läs mera

 


Uppdaterad 18.1.2018

Suomi.fi 4.12.2017