Koronavirus - Toimi näin

Hakeudu koronatestiin matalalla kynnyksellä, jos epäilet koronavirusta! Tee oireiden arviointi Omaolo-palvelussa tai soita puhelinneuvontaan päästäksesi koronavirustestiin.

Koronaviruksen aiheuttamia oireita voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, päänsärky, lihaskivut, nuha, pahoinvointi, ripuli, väsymys. Tauti voi aiheuttaa myös maku- ja hajuaistin häiriöitä. 

Drop-in-koronatestaus maanantaisin klo 12–15 ja tiistaista perjantaihin klo 12–14 Pietarsaaren päivystyksen näytteenottoteltassa.

  • Ajanvarausta ei tarvita. Drop-in testaus jatkuu arkisin koko heinäkuun ajan.

Pietarsaari, Luoto ja Pedersöre: Malmin puhelinneuvonta puh. 06 786 1333
Uusikaarlepyy, Jepua ja Munsala: Uudenkaarlepyyn puhelinneuvonta puh. 06 786 2701

HUOM! Puhelinneuvonnasta ei anneta aikoja koronavirusrokotukseen!

Jos sinulla on varattu aika vastaanotolle ja epäilet koronavirustartuntaa, soita vastaanotolle.

Koronatestaus

Testi ei korvaa karanteenia. Tartunnalle altistuneen karanteeniaikaa ei voida lyhentää, vaikka testitulos olisi negatiivinen. Jos sinulla on koronavirustaudin oireita, tee arvio Omaolo-palvelussa tai soita puhelinneuvontaan testauksen järjestämiseksi.

Tilannekatsaus

Vaasan keskussairaala tiedottaa väestön positiivisten covid-19 -tapausten määrästä sairaanhoitopiirissä, johon myös sosiaali- ja terveysviraston kunnat kuuluvat. Tiedotamme niistä oman alueemme tapauksista, joihin liittyy riski taudin leviämiseen yhteiskunnassa. Näin vältetään yksittäisten tapausten tunnistettavuus. 

Viimeksi muokattu 07.07.2021