Päiväkodit ja koulut

Lapset saavat koronavirustartunnan huomattavasti aikuisia harvemmin ja ne lapset, jotka sairastuvat, saavat useimmiten lieviä oireita.

Vaikean Covid-19 -infektion riski on matala lapsilla ja nuorilla, jotka ovat terveitä tai joilla on hyvässä lääketasapainossa oleva perussairaus. 

Lapset tartuttavat muita ihmisiä heikommin kuin aikuiset. 

Lähiopetusta tai päiväkodissa käyntiä ei suositella lapsille, joilla on vaikea perussairaus. Lapsen hoitava lääkäri (lastentautien tai lastenneurologian erikoislääkäri) antaa suosituksen sellaisessa tapauksessa. Jos lapsi on voinut olla päiväkodissa/koulussa normaalina influenssa- ja RS-viruskautena, hän voi osallistua tavalliseen tapaan myös meneillään olevan koronavirusepidemian aikana.

Koska ei ole täysin varmistettu, missä määrin lapset ovat tartuttavia, voi poissaolotodistus tulla kyseeseen, jos lapsen sisaruksella on vakava sairaus tai jos samassa taloudessa asuva aikuinen kuuluu riskiryhmään.

  • Vaikeasti sairaan lapsen sisarus: sairaan lapsen hoitava lääkäri kirjoittaa todistuksen.
  • Saman talouden aikuinen, joka kuuluu riskiryhmään: aikuisen hoitava erikoislääkäri kirjoittaa todistuksen.
  • Koulussa oleva aikuinen kuuluu riskiryhmään tai asuu samassa taloudessa riskiryhmään kuuluvan aikuisen kanssa tai taloudessa on vaikeasti sairas lapsi: työterveyshuolto kirjoittaa todistuksen, tarvittaessa hoitavaa lääkäriä konsultoituaan.

Lue lisää

1.10.2020
Malmin lastenlääkärit
Pia-Maria Sjöström, johtava lääkäri

 

Viimeksi muokattu 26.01.2021