Koronavirusrokotus

Päivitetty 28.6.2021

Varaa aika

Riskiryhmään kuuluvat 12—15–vuotiaat ja kaikki yli 16-vuotiaat voivat varata ajan.

Rokotusajan nuori voi varata itse tai huoltaja hänen puolestaan.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajan suostumus, esimerkiksi täältä ladattavalla lomakkeella. Mikäli nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, suostumus tarvitaan kaikilta huoltajilta.

Riskiryhmistä lisätietoa THL:n sivuilta.

Ensimmäisen ja toisen rokotteen väli on noin 12 viikkoa. Rokote on maksuton.

Jos olet sairastanut covid-19 infektion, odota 6 kuukautta ennen kuin varaat ajan koronavirusrokotukseen.

THL:n suosituksen mukaan myös raskaana olevat voivat halutessaan ottaa koronarokotteen. Lisätietoa THL:n sivuilta täältä.

Viikoilla 26–30 voit varata rokotusajan mihin tahansa rokotustoimipisteistämme Pietarsaaressa, Pedersöressä, Luodossa ja Uudessakaarlepyyssä.

Sähköinen ajanvaraus 

  • Uusia aikoja lisätään heti, kun tieto alueelle toimitettavista rokoteannoksista varmistuu. Jos aikoja ei ole varattavissa, tilanne kannattaa käydä tarkistamassa uudelleen myöhemmin. Varmimmin aikoja löytyy iltapäivisin, kun uudet ajat on kirjattu järjestelmään.
Jos olet yli 65-vuotias ja olet saanut ensimmäisenä annoksena Astra Zenecan valmisteen, mutta haluat saada toisena annoksena PfizerBionTechin rokotteen, ilmoita siitä ennen rokoteaikaa puhelimitse. Rokotetta ei voi valita rokotusajan yhteydessä.

Ajanvaraus puhelimitse 06 781 0330, ma-pe klo 8-15

  • HUOM! Viikosta 26 lähtien ajanvarauksen aukioloaika muuttuu: maanantai, keskiviikko, perjantai klo 8-14

  • Aamulla puhelinjonot ovat pidemmät. Jos pääset jonoon, pysythän jonossa, kunnes hoitaja vastaa.

Sosiaali- ja terveysvirasto kehottaa ihmisiä kunnioittamaan annettuja rokotusaikoja ja välttämään ajan siirtämistä ilman erittäin painavaa syytä.

Matkat, harrastukset tai kaunis sää eivät ole syitä rokotusajan siirtämiselle. Aika voidaan siirtää sairauden ja pakottavien perhesyiden vuoksi.

Siirrot voivat johtaa siihen, että käytettävissä olevia rokoteannoksia jää käyttämättä ja että varattua henkilökuntaresurssia ei voida käyttää maksimaalisesti.

Tule rokotukseen vain terveenä

  • Ota mukaan Kela-kortti
  • Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti
  • Käytä kasvomaskia
  • HUOM! Pietarsaaressa netin kautta varanneet rokotetaan H-rakennuksessa. Odota hoitajan kutsua H-aulassa, pääsisäänkäynnin yhteydessä. Puhelimitse varanneet saapuvat rokotukseen terveyskeskuksen puolelta.

Kansallinen koronarokotustodistus

Suomen kansallinen koronarokotustodistus on saatavilla Omakannassa. Lue lisää THL:n sivuilta täältä.

Rokotusten eteneminen

Lisätietoa koronarokotteista:

Viimeksi muokattu 19.07.2021