Koronatiedotteet

Koronatiedotteet

 • Useilla osastoilla tehostetun palveluasumisen yksikössä Pedersheimissä on todettu koronatartuntoja sekä henkilökunnalla että asukkailla. Nämä osastot on asetettu karanteeniin ja niissä on vierailukielto 4.11. saakka. Myös muita vierailuja yksikössä kehotetaan välttämään.
  Lue lisää
 • Olitko syyslomalla ulkomailla tai onko sinulla flunssan oireita? Pohjanmaa on edelleen leviämisvaiheessa ja koronatestaukseen on hyvä hakeutua lievistäkin oireista. Tämä koskee myös rokotettuja. Järjestämme pidennetyn drop-in testauksen maanantaina 25.10. klo 10–17.30 Malmin päivystyksen näytteenottoteltassa.
  Lue lisää
 • Oireisena, kahdenkin rokotteen jälkeen, on syytä hakeutua herkästi koronavirustestiin. Pohjanmaalla virustilanne on huono, vaikka se osoittaa jonkinasteista rauhoittumista edellisiin viikkoihin verrattuna. Myös kasvomaskisuositusta jatkettiin Pohjanmaalla marraskuun loppuun saakka alueen huonoon tilanteeseen perustuen. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.
  Lue lisää
 • Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn terveyskeskukset ovat erikoistapauksissa tulostaneet OmaKannasta rokotustodistuksen henkilöille, joilla ei ole omia verkkopankkitunnuksia. Jatkossa tätä palvelua tulee pyytää vähintään 2 viikkoa etukäteen ja se koskee vain niitä, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia. Lasten todistuksia varten tarvitaan valtakirja.
  Lue lisää
 • Tartunnanjäljityspuhelin on tällä hetkellä pahasti kuormittunut, ja kaikki tarvittavat tiedot karanteeneista ovat luettavissa karanteeniohjeistuksesta. Saataessa ilmoitus siitä, että lapsi tai aikuinen on asetettu karanteeniin (tekstiviestillä, Wilman tai muiden kanavien kautta) tulee ilmoituksessa annetut tiedot lukea huolellisesti.
  Lue lisää
 • Korona-altistumiset Sosiaali- ja terveysviraston alueella ovat johtaneet laajoihin karanteeneihin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Joissakin tapauksissa sama luokka on ollut useita kertoja karanteenissa. Altistumiset koululuokissa, päiväkodeissa ja joukkuelajeissa ovat riski tarunnalle, mutta juuri nyt tartunnat leviävät lähinnä perheiden ja vapaa-ajalla aikaa viettävien kaveriporukoiden kesken. Samaan aikaan rokotuskattavuus iäkkäiden ja riskiryhmien keskuudessa on hyvä ja eikä tarvetta laajalle etäopetukselle tällä hetkellä ole.
  Lue lisää
Viimeksi muokattu 31.03.2020