Lasten ja nuorten osasto

Lasten ja nuorten osastolla hoidamme 0 - 16-vuotiaita lapsia ja nuoria. Eräissä tapauksissa voimme hoitaa myös vanhempia potilaita. Osastolle tullaan lääkärin lähetteellä tai päivystyksen kautta. Lastenlääkäriä on mahdollista konsultoida klo 8 - 20 arkisin sekä klo 9 - 18 viikonloppuisin. Lastenlääkäri kiertää osastolla vuodepotilaina olevien luona päivittäin.

Hoidamme lapsia ja nuoria, joilla on esim. jokin infektio tai pitkäaikaissairaus, kuten astma, reuma tai diabetes. Osastolla hoidamme myös erityistarpeisia lapsia ja nuoria, esim. syöpä- ja elinsiirtopotilaita sekä lapsia, joilla on erityisdiagnooseja.

Myös vastasyntyneet voivat saada tarvittaessa hoitoa osastollamme. Vastasyntyneitä voi tulla myös esim. valohoitoa (fototerapia) tai antibioottihoitoa varten tai syöttämisvaikeuksien vuoksi. Aikaisen synnytyssairaalasta kotiutumisen jälkeen tarjoamme vastasyntyneelle ja äidille kaksivuorokautistarkastuksen (LYSY-tarkastus).

Teemme lasten ja nuorten syömishäiriöihin ja psyykkisiin ongelmiin liittyvää yhteistyötä Fredrika-klinikan sekä lasten ja nuorten psykiatrisen vastaanoton kanssa. Tarvittaessa teemme yhteistyötä sosiaalihuollon sekä yksityisten toimijoiden kanssa.

Lapset voivat tulla (lähetteellä) myös vuoro- ja yöhoitoon, kakkakouluun ummetuksen vuoksi tai unikouluun nukkumisvaikeuksien vuoksi.

Teemme tiivistä yhteistyötä lastenneuvolan, lastensuojelun, fysioterapian, puheterapian, toi-mintaterapian, huoltotoimiston (Kårkulla) sekä konsultoivan lastenneurologin, endokrinologin ja foniatrin kanssa.

Toivomme, että toinen vanhemmista osallistuu hoitoon. Tarvittaessa laadimme vanhemmalle todistuksen työnantajaa varten.

Osa hoidosta voidaan antaa kotona lasten ja nuorten kotisairaalatoimintana.

Vierailuajat

Osastollamme on vapaat vierailuajat, mutta toivomme, että potilaan luona vierailee kerrallaan vain oma perhe ja muutamia ystäviä. Kysy mielellään kansliasta, onko sopiva hetki tulla vierailulle.

Maksut

Laskutamme osastojaksosta hoitopäivämaksun. Jos lapsesi on alle 18-vuotias, ei hoitopäivämaksua peritä sen jälkeen, kun saman kalenterivuoden kuluessa on kertynyt vähintään seitsemän hoitopäivää. Mukaan luetaan myös muiden sairaaloiden hoitopäivämaksut.

Lue mielellään lapsesi kanssa

Suosittelemme, että luet lapsesi kanssa seuraavat kirjat ennen osastojaksoa ja sen jälkeen.

  • G. Wolde: Teemu- ja Maija -sarja
  • A. Taurila: Leenan sairaalamatka

Lapselle

Lastenosastolla tapaat monta kilttiä hoitajaa ja lääkäriä. Autamme sinua paranemaan, tutkimme sinua ja annamme lääkettä.

Jos jaksat, saat askarrella, katsoa filmejä, pelata pelejä, piirtää ja leikkiä. Jos olet tarpeeksi terve, voit myös leikkiä leikkihuoneessamme.

Joskus voimme myös tulla käymään kotonasi ja antaa sinulle lääkettä.

Tervetuloa lasten ja nuorten osastolle!

Lasten ja nuorten osaston esite

Linkki esitteen

Lisätietoa

Viimeksi muokattu 25.11.2020