Lasten ja nuorten psykiatrinen vastaanotto

Koronavirus

Lasten ja nuorten psykiatriselta vastaanotolta voit hakea apua tunne-elämään ja kehitykseen liittyvissä vaikeuksissa. Kohderyhmänämme ovat 0-18-vuotiaat lapset ja nuoret vanhempineen.

Miten hakeudut hoitoon?

Voit itse soittaa ja varata ajan vastaanotollemme tai pyytää lähetettä lääkäriltä tai muulta päivähoidon, koulun tai sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöltä. Voit ottaa meihin yhteyden myös saadaksesi neuvoja puhelimitse. 

Vastaanottomme on auki maanantaista perjantaihin klo 8-16. Kanslian puhelinaika on klo 8-15, puh. 06 786 2151. Sihteeri tarkistaa ajanvarauksia, ottaa vastaan soittopyyntöjä ja reseptien uusimisia. 

Maanantaista perjantaihin hoitohenkilökunta (psykologi, sairaanhoitaja, ohjaaja) vastaa puhelimeen klo 12-14, puh. 050 354 8077. Otamme tällöin vastaan uusia asiakkaita, annamme neuvontaa ja ohjausta sekä tarvittaessa voimme ohjata eteenpäin. Pidämme joka viikko varalla keskusteluaikoja kiireellisiä asioita varten esim. vaikeissa psyykkisissä kriisitilanteissa tai jos on huoli itsetuhoisesta käyttäytymisestä. Keskusteluajan voi sopia hoitohenkilökunnan kanssa puh. 050 354 8077 klo 12-14. 

Meillä ei ole lääkäripäivystystä, kiireellisissä lääkäriasioissa ota yhteyttä terveyskeskuksen päivystykseen puh. 06 786 1333.

Miten työskentelemme?

Työskentelemme moniammatillisesti, ja tiimiimme kuuluu lääkäri, psykologeja, perheterapeutteja, sairaanhoitajia ja ohjaajia. Meillä kaikilla on vaitiolovelvollisuus.

Tiimissä selvittelemme tunne-elämään ja käyttäytymiseen liittyviä haasteita ja kartoitamme kehitysvaikeuksia. Työskentelemme perhekeskeisesti, mutta tarjoamme myös yksilöllistä tukea ja eri terapiamuotoja. Lisäksi ohjaamme ja konsultoimme yhteistyökumppaneitamme.

Käytämme Toimiva lapsi & perhe -menetelmää. Lisäksi järjestämme ylivilkkaiden tai haasteellisten lasten vanhemmille Perhekoulu-mallin mukaisia vanhempainryhmiä säännöllisesti. Verkostotyö on tärkeä osa työskentelyämme. Teemme yhteistyötä päiväkotien, koulujen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon kanssa.

Maksu

Käyntisi ovat maksuttomia. Huomaa kuitenkin, että jos olet täyttänyt 18 ja jätät vastaanottoajan käyttämättä ja perumatta, perimme ns. sakkomaksun. Lue lisää maksusta sivulta Esteen sattuessa.

Lisätietoa

Linkit

Palveluopas

Viimeksi muokattu 10.02.2021