Tietoa äitiysneuvolasta

Äitiysneuvola tarjoaa sinulle ja kumppanillesi/perheellesi raskauden seurantaa, jotta raskautesi, lapsen syntymä ja vauvan hoito muodostuvat turvalliseksi kokemukseksi koko perheelle.

Terveydenhoitaja on sinua ja perhettäsi varten ja hänellä on vaitiolovelvollisuus. Voit keskustella luottamuksellisesti sekä fyysisistä, psyykkisistä että sosiaalisista asioista. Tuemme sinun ja kumppanisi terveyttä ja hyvinvointia ja autamme teitä myönteiseen raskauteen, synnytykseen, vanhemmuuteen ja perherooliin yhteiskunnassa. Terveydentilaasi seurataan, jotta mahdolliset raskauteen ja perhesuhteisiin liittyvät ongelmat havaitaan jo varhaisessa vaiheessa.

Lue lisää raskauden seurannasta Neuvolakäynnit-sivulta

Terveydenhoitajalla on keskeinen asema yhteydenpidossa muihin ammattilaisiin, esim. neuvolalääkäriin, äitiyspoliklinikkaan, synnytyssairaalaan ja perhetyöhön. Ensimmäistä lastanne odottaessanne tarjoamme teille myös perhevalmennuskurssin.

Synnytyksen jälkeen tarjoamme perheellenne terveydenhoitajan kotikäyntejä. Tarjoamme äitiysneuvolapalveluja kaikissa neuvolayksiköissämme.

 

Äitiysneuvolat tarjoavat perhevalmennuskursseja ensimmäistä lastaan odottaville perheille. Perheesi saa lisätietoa kursseista neuvolakäynneillä.

Maksut

Äitiysneuvolakäynnit ovat maksuttomia. Eräät lääkärikäynnit äitiysneuvolassa voivat olla maksullisia. Lääkärikäynneistä äitiyspoliklinikalla laskutamme poliklinikkamaksun.

Linkit

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 13.11.2020