Perhekätilö

Perhekätilö tarjoaa sinulle ja kumppanillesi/perheellesi raskauteen, synnytykseen ja pikkulapsiaikaan liittyvää keskustelutukea. Keskustelut voivat koskea esim. synnytyspelkoa, vaikeiden synnytyskokemusten käsittelyä, lapsettomuutta, keskenmenoa, suunnittelematonta raskautta, pikkulapsiajan uupumusta ja masennusta, yksinäisyyttä ja elämänkriisejä. Perhekätilöllä on vaitiolovelvollisuus, ja voit keskustella hänen kanssaan luottamuksellisesti sekä fyysisistä, psyykkisistä että sosiaalisista kysymyksistä.

Et tarvitse lähetettä, vaan äitiys- tai lastenneuvolan terveydenhoitaja voi varata ajan vastaanotolle. Voit ottaa myös itse yhteyden perhekätilöön.

Perhekätilön vastaanotto sijaitsee Pietarsaaren äitiys- ja lastenneuvolassa, mutta palvelee kaikkia yhteistoiminta-alueen kuntia. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Perhekätilö tekee yhteistyötä terveydenhoitajien, kätilöiden, perheterapeutin, ehkäisevän perhetyön sekä äitiyspoliklinikan ja synnytyssairaaloiden lääkäreiden kanssa.

Maksut

Käynnit perhekätilön vastaanotolla ovat maksuttomia. Jos saat lähetteen jatkotutkimuksiin äitiyspoliklinikalle tai synnytyssairaalaan, peritään tutkimuskäynneistä voimassa olevan taksan mukainen maksu.

Lomakkeet

Esitteet

Tietoa neuvolakäynneistä ja perhevalmennuksesta

Lisätietoa

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 28.06.2018