Synnytys

 

Raskaana olevan tukihenkilö tai puoliso saa tulla mukaan sairaalakäynneille 16.6. alkaen. Puolison tai tukihenkilön pitää olla oireeton eikä hän ole saanut käydä ulkomailla 14 vuorokauteen. Raskaana olevan puoliso tai tukihenkilö saa nyt tulla mukaan äitiyspoliklinikkakäynnille, esim. ultraäänitutkimukseen ja kontrollikäynneille. Raskaana oleva saa ottaa mukaansa yhden tukihenkilön.

Teemme synnytyssairaalayhteistyötä Kokkolan Soiten ja Vaasan keskussairaalan kanssa. Voit valita sairaalan hyvissä ajoin ennen synnytystä. Äitiysneuvolassa saat lisäohjeita menettelytavasta. Tutustu mielellään sairaaloihin etukäteen alla olevien linkkien kautta.

Vaikka lapsesi syntyy Kokkolassa tai Vaasassa, voi vastasyntynyt vauvasi saada tarvittaessa hoitoa myös omalla lastenosastollamme. Vastasyntyneet voivat tulla osastolle esim. valohoitoa (fototerapia) tai antibioottihoitoa varten, ja liian aikaisin syntyneet (keskoset) voivat tulla osastolle kasvamaan. Aikaisen synnytyssairaalasta kotiutumisen jälkeen lastenosastomme tarjoaa vastasyntyneelle ja äidille kaksivuorokautistarkastuksen (LYSY-tarkastus).

Soite

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä

Vaasan keskussairaala

Ota yhteys, jos sinulla on kysyttävää!

Viimeksi muokattu 13.11.2020