Lääkinnällinen kuntoutus

Koronavirus

Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan myöntää, kun kuntoutustarve on pitkäaikainen.

Myönnämme lääkinnällistä kuntoutusta toimintakykysi ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Lääkinnällistä kuntoutusta toteutetaan sosiaali- ja terveysviraston omien terapeuttien toimesta tai palveluseteleinä. Palveluseteleinä myönnämme fysio-, toiminta-, ja puheterapiaa sekä musiikki- ja ratsastusterapiaa. Lääkinnällistä kuntoutusta myönnetään lääkinnällisestä kuntoutuksesta annetun asetuksen 1015/1991 mukaisesti.

Saadaksesi lääkinnällistä kuntoutusta tarvitset sosiaali- ja terveysviraston lääkärin suosituksen. Terapeuttimme arvioivat kuntoutustarpeen. Lääkinnällisen kuntoutuksen työryhmä käsittelee suositukset sovittujen kriteerien mukaan. Myöntämisen yhteydessä laaditaan palveluseteli ostopalvelua varten. Palvelusetelin uusiminen edellyttää, että sinulla on voimassa oleva kuntoutussuunnitelma.

Terapiaan myönnetään palveluseteli ainoastaan lääketieteellisin perustein ja vain terapeuteille, jotka ovat rekisteröityneet Palse.fi nettipalveluun Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston alle. Päätös perustuu aina yksilölliseen harkintaan.

Asiakkaalla on mahdollisuus kieltäytyä palvelusetelillä tuotetusta palvelusta, jolloin järjestäjän on tuotettava kuntoutus muulla tavoin.

Lue lisää palveluseteleistä.  

Maksut

Käynnit ovat maksullisia. Maksut ovat samat kuin kuntoutuksen palveluyksikön muiden terapioiden maksut ja ne laskutetaan jälkeenpäin.

Viimeksi muokattu 02.07.2020