Kuljetuspalvelu

Vammaisuuden perusteella kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle kohtuulliset kuljetuspalvelut niihin liittyvine saattajapalveluineen.

Kuljetuspalveluja ja niihin liittyviä saattajapalveluja järjestettäessä vaikeavammaisena pidetään henkilöä, joka ei vammansa tai sairautensa vuoksi voi käyttää julkisia joukkoliikennevälineitä ilman kohtuuttoman suuria vaikeuksia.

Kuljetuspalvelua voidaan käyttää asiointi- ja virkistysmatkoihin. Mikäli saattaja on myönnetty voi hän matkustaa mukana eikä häneltä peritä maksua.

Kuljetuspalvelu voidaan myöntää myös opiskelu- ja työmatkoihin.

Kuljetuspalvelumatkoja myönnetään myös opiskeluun ja työssäkäyntiin liittyen. Kuljetuspalvelua ei saa käyttää lääkäri-, sairaala- tai kuntoutusmatkoihin, joihin on mahdollisuus hakea korvausta Kansaneläkelaitokselta (KELA).

Kuljetuspalvelua vammaispalvelulain mukaan ei myönnetä siitä syystä että paikallisliikennettä ei alueella ole tai siksi että hakijalla ei ole ajokorttia.

Kuljetuspalvelu vammaispalvelulain mukaan oikeuttaa vähintään 18 yhdensuuntaiseen matkaan kuukaudessa. Matkan omavastuuosuus erillisen listan mukaan 01.08.2018 lähtien.

Taksikortin väärinkäytösten yhteydessä asiakas voi menettää kortin käyttöoikeuden.

Kuljetuspalvelualueet

Matkustusoikeus/aluerajat

Voitte matkustaa vammaispalvelulain mukaisella kuljetuspalvelukortilla kotikunnassanne ja kotikunnan lähikunnissa.

Kuljetuspalvelualue on Sosiaali- ja terveysviraston koko yhteistominta-alue eli Pietarsaari, Pedersöre, Uusikaarlepyy ja Luoto.

Kotikunnan lähikunnat

  • Pietarsaari: Luoto, Uusikaarlepyy, Pedersöre
  • Pedersöre: Pietarsaari, Luoto, Uusikaarlepyy, Evijärven keskusta, Alahärmän keskusta ja Kortesjärven keskusta Kauhavan kunnassa, Kruunupyyn keskusta
  • Uusikaarlepyy: Pietarsaari, Luoto, Pedersöre, Alahärmän keskusta Kauhavan kunnassa, Oravaisten keskusta Vöyrin kunnassa
  • Luoto: Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Pedersöre, Kruunupyyn keskusta, Kokkolan keskusta

Kuljetuspalvelua on mahdollista käyttää kaikista yhteistoiminta-alueelle kuuluvista kunnista Kruunupyyn lentokentälle.

Hakemus

Hakemus tehdään lomakkeella "Kuljetuspalveluhakemus". Voit kuunnella lomaketta tai avata pdf-muodossa.

Liikkumista tukevat palvelut sosiaalihuoltolain mukaan

Jos sinulla ei ole oikeutta saada kuljetuspalvelua vammaispalvelulain mukaan voit hakea liikkumista tukevia palveluita sosiaalihuoltolain mukaan.

Viimeksi muokattu 24.01.2022