Miljöhälsovård

Främjande av en trygg livsmiljö samt en god djurvård.

Mera information om verksamheten finns i menyn. 

 

Nyheter

  • Miljöhälsovårdens tillsynsplan för år 2020–2024 ska uppdateras inför år 2022. Tillsynsplanen är utformad i enlighet med det gemensamma riksomfattande tillsynsprogrammet för år 2020–2024. Planen gäller miljöhälsovårdens verksamhetsområde, som innefattar Jakobstad, Pedersöre, Nykarleby och Larsmo.
    Läs mer
  • Djurhållar- och djurhållningsplatsregistrets e-tjänst öppnades på måndagen den 23 augusti 2021. Med hjälp av djurhållar- och djurhållningsplatsregistrets e-tjänst kan aktörerna själva lämna de anmälningar om djurhållningsplatser, djurhållning och kadaverplatser. Livsmedelsverket uppmuntrar aktörerna att logga in i tjänsten och kontrollera att uppgifterna om deras djurhållningsplats och djurhållning är uppdaterade. Man loggar in i tillämpningen på adressen http://epr.ruokavirasto.fi.
    Läs mer
  • Jakobstad miljöhälsovård placerade sig på andra plats i den nationella jämförelsen årets tillsynsenhet. Med i utvärderingen var alla de kommunala miljöhälsovårdsenheter som använder det nationella kvalitetssystemet Laatunet. Den enda enhet som fick bättre vitsord än Jakobstad var Södra Karelen. Så här motiveras Jakobstads andra placering och hedersomnämnande:
    Läs mer
Senast uppdaterad 28.06.2018